Suomenhevosmestaruus

Suomenhevosmestaruus on nimensä mukaisesti tapahtuma, jossa mittelöidään suomenhevosten kesken ja selvitetään virtuaalisen maailman ehdottomat kuninkaat ja kuningattaret! Tiukka kamppailu järjestetään jokaisen kuukauden neljänä viimeisenä päivänä, joissa jokaisena päivänä vuorollaan kisataan esteiden, koulun, valjakon ja kentän parissa. Kaikki kilpailut suoritetaan VRL:n alaisuudessa, joten osallistuminen vaatii kaikilta kilpailijoilta VRL-tunnuksen.

Kuinka jyvät erotellaan akanoista?

Jokainen osallistunut hevonen saa sijoituksensa mukaan itselleen pisteitä, joiden avulla lähdemme selvittämään, kenessä on todellakin sitä jotakin. Pisteet jaetaan osallistujamäärän mukaan ns. käänteisessä järjestyksessä. Jos luokassa on yhteensä esimerkiksi 30 osallistujaa, saa ensimmäiseksi sijoittunut 30 pistettä ja viimeiseksi jäänyt 1 pisteen. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän osallistujia luokassa on mukana, sitä suurempi on voittajan pistemäärä. Pisteistä ei tarvitse pitää kenenkään osallistujan kirjaa itse, ellei halua tehdä sitä omaksi mielenkiinnokseen.

Jokaisena kuukautena palkitaan sen hetken pistesaldon johdossa oleva hevonen. Kuukausikunniamaininnat ovat kuitenkin vain pienoinen voitto, sillä vuoden lopuksi kruunataan kaikista suurimman pistemäärän haalinut hevonen ja tästä saavutuksesta voi olla jo ylpeä! Lisäksi jaossa on myös muita tavoittelemisen arvoisia mainintoja. Pisteet nollaantuvat vuodenvaihteessa. Osallistuja saa täysin mielivaltaisesti päättää itse, millä hevosilla osallistuu kilpailuihin, mutta hevosen yksilöpalkintoa tavoitellessa voittoon on parempi mahdollisuus, mitä useammin hevonen on mukana kilpailuissa.

Kunniamaininnat

Vuoden este-, koulu-, valjakko- ja kenttäkuningas / -kuningatar
Jokaisessa lajissa palkitaan erikseen koko vuoden suurimman pistesaldon haalinut hevonen.

Vuoden monitaituri
Mikäli mukana kilpailuissa on ollut hevosia, jotka ovat osallistuneet kaikkiin neljään lajiin, selvitetään myös niiden joukosta se kaikista parhaiten pärjännyt.

Vuoden kasvattaja
Täytyyhän se ottaa myös selkoa siitä, kenen kasvatit ovatkaan ne parhaiten menestyneet! Tämä selviää laskemalla kasvattajan kaikkien osallistuneiden hevosten pisteet yhteen. Myös muiden ilmoittamat hevoset otetaan huomioon.

Vuoden ratsastaja
Paras ratsastaja selviää laskemalla jokaisen ratsastajan kaikkien ratsujen pisteet yhteen. Tämä palkinto ei rajaudu pelkästään omiin kasvatteihin, vaan tittelin voi saavuttaa jokaisella suomenhevosella.

Vuoden ventoslainen
Ketään ei ole tarkoitus syrjiä, mutta totta kai tallin omienkin kasvattien kuuluu saada maininta itselleen. Tämän voi saada kenen omistama ventoslainen tahansa, pistesaldo ratkaisee!

Kilpailukalenteri

Ulkoasupohja © yaren, koodaus © VRL-05196