sydän "Hippu" sydän

Rakennekuva © moar & Lynn Rakennekuva
Vappu-Hippu on entinen ravihevonen, josta me täällä Heljässä yritämme kuoria ratsua. Raakahan se on, mutta luonteeltaan Hippu on hyvin nöyrä ja yritteliäs. Emme me siitä varsinaisesti suurta rusettihaita yritä rakennella, mutta kivan harrastehevosen olemme huomanneet siitä saavamme. Se viihtyy kärryjen edessä ja onkin päässyt kerran toimittamaan hyvin tärkeää tehtävää. Hauskannäköinen ruunivoikkomme nimittäin toimi kärryhevosena kylän perinteikkäässä juhannustapahtumassa. Hippu on herttainen ja vähän hassukin hevonen, joka on nyt saapunut lopulliseen kotiinsa Heljänkosken tilalle.

» Virallinen nimi: Vappu-Hippu » Syntymäaika: 13.07.2005 (9v.)*
» Rotu & korkeus: Suomenhevonen, 161cm » Väri & merkit: Ruunivoikko
» Sukupuoli: Tamma » Rekisterinumero: VH00-000-0000
» Painotus: Yleispainotus » Koulutustaso: koulutetaan ratsuksi
» Kasvattaja: Erkki Nuotio » Omistaja: Heljänkosken tila

* Ikääntyy vain ja ainoastaan silloin kuin omistajattaret niin päättävät

Vappu-Hippu on Rajattomasta ostettu entinen ravihevonen, joka juoksi uransa aikana ennätyksekseen ajan 1.25,4, nettosi tukun rahaa ja kirjasi statistiikakseen 78: 8-14-7-5. Uraansa se aloitteli Ruotsissa, mutta hankosidevamma pisti Hipun tauolle, jonka aikana se myytiin Riellalle. Tamma sai lepäillä itsensä kuntoon ja sitten oli aika kääriä hihat ja palata radoille. Nyt sen juoksut on juostu ja on aika opetella uutta; harrasteratsun tulevaisuus kutsuu Hippua.

Hippunen on varsin kiltti hevonen, jonka kanssa liki kaikki arjen askareet sujuvat vaivattomasti. Kengitettävänä se ei ole aivan lällyimmästä päästä, mutta eipä sitä voi ongelmatapaukseksikaan haukkua. Vaikka kengittäjä ei olekaan tamman suosikki-ihminen, pienen mutruilun jälkeen Hippu asettuu kyllä ja on oma yhteistyökykyinen itsensä myös tuon ikävän henkilön käsittelyssä.

Hipulla on hauska puksutella pitkin maastopolkuja. Maastossa sen kanssa on helpoin nostaa laukkakin; kentällä suuri laukka nousee, jos nousee, eikä sitä ole vielä helppo ylläpitääkään ahtaassa tilassa. Hipusta on kuoriutunut mitä innokkain pikkuesteiden ylittäjä. Vähän hassulta sen meno vielä useimmiten näyttää, mutta on se jo vähän saanut tatsia hyppyhommiin sitten alkuaikojen. Hipulla ajaminen on suorastaan nautittavaa touhua. Se on rohkea ja turvallinen kaveri rennoille kärrylenkeille, ja pääsee sen ohjaksissa kokemaan vauhdin hurmaakin, jos niin haluaa.

i. Hippulan Hapsutin evm
» Sh, rn, 157cm
» enn. 20,5
ii. Harmonia II evm
» Sh, rt, 151cm
» enn. 24,3
iii. Herpertti evm
» Sh, vrt, 154cm
iie. Hapina evm
» Sh, tprt, 152cm
ie. Hapsutyttönen evm
» Sh, prn, 159cm
» enn. 22,4
iei. Heparooni evm
» Sh, tprt, 162cm
iee. Hapetar evm
» Sh, klm, 155cm
e. Vapputyttö evm
» Sh, vkk, 161cm
» enn. 25,7
ei. Vappuinen evm
» Sh, vkk, 163cm
» enn. 20,7
eii. Pilotti evm
» Sh, vkk, 159cm
eie. Vappuisa evm
» Sh, rt, 162cm
ee. Tyttönen evm
» Sh, rt, 167cm
» enn. 27,5
eei. Teeren-Poika evm
» Sh, trt, 165cm
eee. Tillian evm
» Sh, trn, 159cm

Jälkeläiset
o. Heljän Jestas
o. Heljän Tempo
t. Heljän Hitsinpimpula

sydän Hipun näyttelymenestys sydän

01.06.2013 Vecno Stud, suomenhevostammat, tuom. Latu - LKV, BIS1, KTK-sert (BIS-tuom. Latu)

sydän -- © Heljänkosken tila vrl-02324 & vrl-05265 !virtuaalihevonen - a sim-game horse!sydän