sydän "Upi" sydän

Rakennekuva © Lynn 2012 Upia kutsutaan tallinväen keskuudessa Hänen Karvaiseksi Korkeudeksekseen. Harmaantuva kimoherra on raamikas hevonen, joka taipuu moneen menoon. Heljänkosken tilalle Upi saapui melko osaamattomana viisivuotiaana. Nyt tallin leppoisa kuningas osaa jo vaikka ja mitä. Mutkattoman luonteen omistava Upi on mitä parhain kaveri aralle hevosenkäsittelijälle. Olkoon miten ori tahansa, meidän muhku on ehdottomasti varmimpia hevosia, joita maa päällään kantaa. Jos et usko, tule kokeilemaan! Upi valloittaa paikkansa ihmisten sydämissä lupsakalla luonteellaan, suklaisilla silmillään ja halittavalla olemuksellaan. Varmin tie Upin sydämeen käykin sitten vatsan kautta.

» Virallinen nimi: Taika-Utopisti » Syntymäaika: 27.04.2010 (7v.)*
» Rotu & korkeus: Suomenhevonen, 156cm » Väri & merkit: Ruunikonkimo, lsi, vej vsk, oej vr
» Sukupuoli: Ori » Rekisterinumero: VH00-000-0000
» Painotus: Yleispainotus » Koulutustaso: Helppo A - 80 cm
» Kasvattaja: Sari Paananen » Omistaja: Heljänkosken tila

* Ikääntyy vain ja ainoastaan silloin kuin omistajattaret niin päättävät

Taika-Utopisti on tallin lupsakka ja hieman laiskanpulskea kuningas. Kruunupään aseman se on ansainnut kuin varkain vain olemalla oma itsensä. Upi on kunnioitettavan järkevä ja järkähtämätön suomenhevonen, joka tietää oman arvonsa eikä jaksa nähdä vaivaa osoittaakseen muille asemaansa - eikä sen tarvitse. Tämä ori ei machoile eikä pöljäile koskaan, vaan sattuupa olemaan yksi koko hevosporukan täyspäisimmistä jäsenistä. Sitä ei haittaa muiden pöllöilyt eikä oikein mikään. Upilla nyt vaan on jalat harvinaisen tiiviisti maassa.

Upi on kaikin puolin ongelmaton käsiteltävä. Se nauttii, kun ihmiset touhuavat ympärillä. Muhkeaa suokinturilasta saa paijailla, halailla ja suukotella, ja se ottaa huomionosoitukset ylhäisen auliisti vastaan.

Kun tyhmät etsivät aidan matalinta kohtaa, Upi kävelee kaikista mieluiten siitä, missä on avoin portti. Kimoherraa saa usein patistaa eteenpäin satulasta käsin. Kun sen saa kunnolla työskentelemään, se onkin sitten mitä hienoin, pehmein ja nöyrin ratsu. Upilla on hauskat, pyöreät liikkeet ja myös orin hyppytyyliä voisi kuvata sanalla pallomainen. Upi ei hötkyile eikä säiky, ja varmajalkaisena menijänä se on mitä parhain maastoratsu.

i. Topias evm » s. 2006
» Sh, mkm, 150 cm
ii. Matkamies evm
» s. 2005
» Sh, rn, 157 cm
iii. Reino Reissumies evm
» Sh, rt, 158 cm
iie. Lintunen evm
» Sh, vrn, 154 cm
ie. Hento Neito evm
» s. 2005
» Sh, rnkm, 151 cm
iei. Säihkeen Silmu evm
» Sph trn 148 cm
iee. Helmiäinen evm
» Sh rtkm 151 cm
e. Korpisaaren Taika evm
» s. 2007
» Sh, vprt, 160 cm
ei. Sakarias Suuri evm
» s. 2006
» Sh, trt, 162 cm
eii. Rovan Malttamaton evm
» Sh, rt, 159 cm
eie. Kelmiksi evm
» Sh, klm, 154 cm
ee. Kirmaus evm
» s. 2005
» Sh, vkk, 153 cm
eei. Oiva evm
» Sh vrt 163 cm
eee. Piste evm
» Sh vkk 156 cm

sydän Upin näyttelymenestys sydän

- 00.0.0000 - Paikka (kutsu) -
Tuomarina x: "mahd. kommentti" tulos

sydän -- © Heljänkosken tila vrl-02324 & vrl-05265 !virtuaalihevonen - a sim-game horse!sydän