sydän "Silla" sydän

Rakennekuva © Lynn Silla on hauska pieni tamma. Se on vähän höntinpuoleinen maalaishevonen, joka aivan takuuvarmasti peljästyy omaa peilikuvaansa, jos joskus lähdetään kisamatkalle peilillisiin kaupunkimaneeseihin. Kukaan muu ei Sillaa sitten voikaan pelästyi kuin se itse, sillä sehän on aivan pirskatin söpö. Lisäksi Silla on kiltti pieni halinalle. Se sulattaa tiensä ikävimmänkin ihmisen tai lajitoverin sydämeen. Silla ei osaa paljon ratsunasioita, mutta valjakkojuttuja sitten jo enemmän. Pienillä ponijaloillaan se töpöttelee menemään mielellään maastossa, kunhan mukana on tuttua ja turvallista seuraa. Yksinään Sillaa alkaa jännittää niin kovin, että metsässä tepastellaan kirahvimaisessa muodossa ja silmät ja sieraimet suurina, ettei vaan metsämörrit pääse yllättämään.

» Virallinen nimi: Sielunkehrä » Syntymäaika: 02.03.2010 (7v.)*
» Rotu & korkeus: Suomenpienhevonen, 144cm » Väri & merkit: Kulorautias
» Sukupuoli: Tamma » Rekisterinumero: VH00-000-0000
» Painotus: Valjakko/yleis » Koulutustaso: HeB, 70cm, helppo valjakko
» Kasvattaja: Sarianna Masku » Omistaja: Heljänkosken tila (VRL-05265)

* Ikääntyy vain ja ainoastaan silloin kuin omistajattaret niin päättävät

Sillaa saa halailla, rapsutella ja paijailla niin paljon kuin sielu sietää. Se rakastaa sitä! Ja mikään ei tietenkään voita kumisualla kupsuttelua karvanlähtöaikaan. Silla on usein se tallin hevosista, joka lykätään hevosenhoitoa harjoittelevien vierailijoiden käyttöön. Ihan sama, vaikka limboaisit tamman mahan ali tai seisoisit päälläsi sen takana, se ei pahastu. Äkkinäisiä ääniä ja liikkeitä se saattaa vähän säpsähtää, mutta mitään vaarallista se ei tee.

Sillasta olisi varmasti saatu jonnekin mahtava ratsastuskouluponi, mutta on meidän onnemme, että niin ei käynyt. Hauska pikkusuokki kun on tuottanut paljon iloa elämään täällä Heljänkosken tilalla. Sen varsoja odotetaan kuin kuuta nousevaa, ja sillä välin sen kanssa tehdään ajohommia ja hyvänmielenratsastelua. Silla ei ole kummoinen hyppääjä, ja sen askellus on melko lyhyenpuoleista, mutta oikeaoppinen valjakkoajotreeni on muovannut siitä helposti oikeinpäin kulkevan ja säännöllisesti liikkuvan perushevosen. Sen kanssa voisi joskus käydä testaamassa vaativaa valjakkoajoa, jos varsoilta keretään. Tuskin se näyttävämmin liikkuville kavereilleen pärjää kovimmissa kisoissa, mutta kuuliaisuudesta ei ainakaan voi rokottaa.

i. Velmun Dekster evm
» Sph, prt, 143cm
ii. SV Kashmir evm
» Sh, vrn, 149cm
iii. Kulotus evm
» Sph, klm, 144cm
iie. Shamaanitar evm
» Sh, vprt, 152cm
ie. Vilmiina evm
» Sph, prt, 142cm
iei. Voiton Vilho evm
» Sh, tprt, 151cm
iee. Henrietta evm
» Sph, rt, 140cm
e. Sinisilmä evm
» Sph, vkko, 141cm
ei. Hemmo Huu evm
» Sh, srt, 147cm
eii. Herra Huu evm
» Sh, trt, 153cm
eie. Pihkamo evm
» Sph, srt, 145cm
ee. Surusilmä evm
» Sh, vkko, 140
eei. Saarros evm
» Sph, klrt, 145cm
eee. Karmelli evm
» Sph, mvkko, 146cm

Jälkeläiset
Heljän Suvilla

sydän Sillan näyttelymenestys sydän

sydän -- © Heljänkosken tila vrl-02324 & vrl-05265 !virtuaalihevonen - a sim-game horse!sydän