sydän "Penni" sydän

Rakennekuva © Lynn Penni on söpö, keskittymiskyvytön häseltäjä. Emme voineet olla ihastumatta ponikokoiseen kimoon, joka osoitti suorastaan hämmästyttäviä hyppylahjoja. Se näyttää pienten heppatyttöjen unelmapuunattavalta, mutta luonteensa puolesta se ei sovellu siihen rooliin kovinkaan hyvin. Penni on hoidettaessa haastava, koska sillä on jatkuvasti kiire jonnekin, ja ratsastaessa sama meno jatkuu. Erityisesti esteradalla se tarvitsee kipparikseen kokeneen ratsastajan, jonka pasmat eivät sekoa samaa tahtia kun tamma kuumuu. Oikean kuskin kanssa Penni on estekilpailuiden pitelemätön ruusukehai.

» Virallinen nimi: Penni » Syntymäaika: 13.08.2008 (5v.)*
» Rotu & korkeus: Suomenpienhevonen, 147cm » Väri & merkit: Ruunikonkimo
» Sukupuoli: Tamma » Rekisterinumero: VH00-000-0000
» Painotus: Estepainotus » Koulutustaso: HeB - 110cm
» Kasvattaja: Hanne Korpi » Omistaja: Heljänkosken tila

* Ikääntyy vain ja ainoastaan silloin kuin omistajattaret niin päättävät

Penni on suloinen ja pörröinen. Se on sievä, papurikokuviolla koristeltu kimo ja ponimitoissakin. Miksikään lastenratsuksi siitä ei suotuisista ulkoisista ominaisuuksistaan huolimatta ole; Pennin menojalka vipattaa aina ja lujaa. Järin kokemattomat ratsastajat eivät sille pärjää, eivätkä myöskään arkuuteen taipuvaiset harrastajat. Hoidettaessakin se vaatii napakkaa ja osaavaa käsittelyä, sillä tammalla on toisinaan melko olematon keskittymiskyky ja vahva taipumus unohtaa, että ihminen on varsin pieni ja hento siihen itseensä nähden. Ilkeä Penni ei ole, mutta se häslää ja sählää ympäriinsä. Se ei useinkaan malttaisi seisoa paikallaan.

Vauhdikkuus ja heikko keskittymiskyky ovat avainsanoja, kun kuvaillaan, millainen Penni on ratsastaessa. Se on innokas, energinen ja malttamaton. Pennin askeleessa riittää liitoa ja pontta. Sitä ei kuitenkaan ole helppo ratsastaa rehellisesti avuille, vaan sen kanssa joutuu olemaan alati tarkkana, jottei se lähde juoksemaan alta. Esteitä nähdessään Penni innostuu. Jos joku uskalias kehtaa väittää, etteivät hevoset voi pitää hyppäämisestä, on Penni oikea hevonen osoittamaan moiset luulot vääriksi. Toisinaan Pennin meno tuo mieleen sanonnan "vauhti korjaa virheet". Estekorkeuden noustessa Penni tuntuu kuitenkin skarppaavan ja oikein ratsastettuna suomenpienhevonen on superpomppuheppa, joka voi päästä vielä vaikka kuinka pitkälle. Vauhdin puutteeseen ei matkanteko ainakaan pääty.

i. Pennonen evm
» Sh, rn, 157cm
ii. Rommi-Roope evm
» Sh, klm, 159cm
iii. Julma-Ilmari evm
» Sh, vrt, 154cm
iie. Loistolikka evm
» Sh, m, 152cm
ie. Kaskumma evm
» Sh, prn, 159cm
» enn. 22,4
iei. Sirpan Jaska evm
» Sh, tprt, 162cm
iee. Kardemumma evm
» Sh, klm, 155cm
e. Ninni evm
» Sh, vkk, 161cm
» enn. 25,7
ei. Lohduton Nyyti evm
» Sh, vkk, 163cm
» enn. 20,7
eii. Muikea Muikkunen evm
» Sh, vkk, 159cm
eie. Kristallitar evm
» Sh, rt, 162cm
ee. Iris evm
» Sh, rt, 167cm
» enn. 27,5
eei. Erno evm
» Sh, trt, 165cm
eee. E.K. Aprikoosi evm
» Sh, trn, 159cm

sydän Pennin näyttelymenestys sydän

sydän -- © Heljänkosken tila vrl-02324 & vrl-05265 !virtuaalihevonen - a sim-game horse!sydän