sydän "Muru" sydän

Hyvänen aika - jo kolme polvea Heljän-alkuisia suomenhevosia peräjälkeen! Heljän Amoriini on ihana pieni tamma, joka saa meiltä kaiken anteeksi olemalla oma söpö itsensä. Ehkä jo lempinimi paljastaa, että suhtaudumme muotovaliotammamme Riemuliinin ja itse kasvattamamme isäori Arktosin (jonka äiti on myös meidän kasvatti) vauvaan erityisellä lämmöllä. Muru on niin söpö! Mitä sitten, jos se joskus ihan vähän ämmäilee. Isoimman osan ajasta se on kuitenkin oikein mukava käsitellä ja aika näppärä ratsukin. Me ajelemme sillä valjakkoa ihan rennolla mielellä ja ahkera Jessi-tyttö sitten käy Murulla välillä ratsastelemassa. Tamman elo on siis aika mukavaa ja monipuolista.

» Virallinen nimi: Heljän Amoriini » Syntymäaika: 04.04.2017 (4v.)*
» Rotu & korkeus: Suomenpiehevonen, 146cm » Väri & merkit: Rautias, kantaa hopeaa
» Sukupuoli: Tamma » Rekisterinumero: VH00-000-0000
» Painotus: Yleisratsu » Koulutustaso: Helppo A - 90 cm
» Kasvattaja: Heljänkosken tila (VRL-05265) » Omistaja: Heljänkosken tila (VRL-05265)

* Ikääntyy vain ja ainoastaan silloin kuin omistajattaret niin päättävät

Amoriini on hyvin lasten ja nuorten ratsuksi soveltuva pienhevonen. Tallissa se on ajoittaista tammamaista nyrpistelyä lukuunottamatta todella helppo käsitellä. Jos sitä arkailee, kun se ilveilee korvat luimussa, se käyttää sen kyllä hyväksi, mutta Muru ei ihan oikeasti ole mikään ilkeä tamma. Satulavyön kiristäminen saa sen kiristelemään hampaitaan. Pesupuuhista Muru kuitenkin pitää, leidi kun on. Spa-päivinä Muru näyttääkin monesti rennointa itseään.

Muru on kai kuullut aivan liikaa tarinoita äitinsä mummosta, Seppeleen rakastetusta tuntihevosesta Humaus-Tytöstä. Jostakin se nimittäin on pomputtavan ravinsa ja päänviskelynsä perinyt. Muru on turvallinen ratsu kokemattomillekin lapsille, ja voisi takuulla seurata isomummonsa jalanjälkiä pidettynä ratsastuskouluhevosenakin. Siitä on kuitenkin tullut kyliltä meille polkupyörällään melkein päivittäin tupsahtavan Jessi-ponitytön sydänkäpynen. Yhdessä Murun kanssa Jessi on innostunut harjoittelemaan kouluratsastusta, ja kyllä tytöt tykkäävät pieniä esteitäkin hypätä. Kaksikon meno näyttää lukuisien harjoittelutuntien seurauksena jo aika pätevältä! Olemmekin luvanneet kuskata Jessiä poneineen koulutuomareiden nähtäväksi aina välillä, ja kuulemma hinku päästä helppoihin kenttäkisoihinkin on kova. Kaikin mokomin, sanomme me. Itse harrastamme Murun kanssa lähinnä valjakkoajon saloja puskailumeiningillä, joten kivahan se on, että joku sitä tahtoo ratsastuskisoissakin näyttää.

i. Heljän Arktos
» Sh, hprn, 152 cm
» heA / 90cm / noviisi
ii. Ryövärin Antisankari
» Sh, hprn, 155 cm
» Finest Foal
iii. Monsteri-Morrison
» Sh, rnpäist, 166 cm
» 51 KRJ-sij., 51 ERJ-sij.
13 KERJ-sij. & 13 VSR-sij.
iie. Kirjana
» Sph, (h)prt, 146 cm
» PP-MVA
» 65 KRJ-sij., 55 ERJ-sij.
42 KERJ-sij., 14 VSR-sij.
ie. Heljän Esikko
» Sh, hprn, 154 cm
» Finest Foal
iei. Saanan Seilori
» Sh, trt, 151cm
» HeA - 120cm » PP-MVA
iee. Ennin Hopealilja
» Sh, hpm, 155 cm
» Finest
e. Riemuliini
» Sph, rt, 147 cm
» VIP MVA Fn, KTK-II
ei. Rosoreuna
» Sh, hpm, 154 cm
» re: 60 cm -- ko: he B
» VIP MVA Fn, KTK-II
eii. Hopian Hurmaus
» Sh, hpm, 166 cm
eie. Kalaman Kalapee KIR
» Sph, vprt, 145 cm
» VIP MVA Fn, KTK-II
ee. Seppeleen Humuliini
» Sph, tprt, 142 cm
» re: 70 cm -- ko: he B
» KTK-III, KERJ-I
eei. Majuri Hevimies
» Sh, vkk, 159 cm
eee. Humaus-Tyttö
» Sph, tprt, 143 cm
» PP MVA Fn

sydän Murun näyttelymenestys sydän

- 08.07.2012 - Virmaveden hevostila (kutsu) -
Tuomarina Elisa: "Hyvin kevytrakenteinen ja lämminverimäisen oloinen tamma. Pitkä runko ja jalat, etenkin takajalkojen sääret hyvin pitkät. Jalkojen asennot kuitenkin hyvät. Kaunis pää. Väritys hyvää ja yksityiskohtaista. Hevonen kaunis, mutta rotuleima puutteellinen." HY

- 29.07.2012 - Artsin ravitalli (kutsu) -
Tuomarina Minna, EO-sert

sydän -- © Heljänkosken tila vrl-02324 & vrl-05265 !virtuaalihevonen - a sim-game horse!sydän