sydän "Lumo" sydän

Rakennekuva © Lynn 2017, tausta SweetLittleVampire.deviantart.com Lumoavan komeahan se on, koistilalainen Lumous-orimme. Meillä on aina vähän sydämenkuvat silmissä, kun puhumme siitä, mutta voiko meitä siitä syyttää? Lumossa piisaa kokoa, näköä ja liikettä - ja kaupanpäällisiksi vielä väriäkin. Se on itsevarma ja järkähtämätön hevonen, jonka kanssa voi mennä minne vain pelkäämättä, että se jännittyisi tai säikkyisi. Lumo hallitsee vaativien kouluratojen tehtävät ja näyttää aina siltä, kuin ne olisivat ihan lasten leikittelyä vain. Osaa se hypätäkin. Kotona hurjapää-Nanna ylitti sen kanssa 130-senttisen okserin, eikä Lumo lotkauttanut haasteelle korvaansakaan. Niin että miksikö olemme siitä niin innoissamme?

» Virallinen nimi: Koistilan Lumous » Syntymäaika: 17.02.2017 (5v.)*
» Rotu & korkeus: Suomenhevonen, 169cm » Väri & merkit: Mustanpäistärikkö
» Sukupuoli: Ori » Rekisterinumero: VH00-000-0000
» Painotus: Kouluratsastus » Koulutustaso: Vaativa B - 110 cm
» Kasvattaja: Koistilan Suomenhevoset » Omistaja: Heljänkosken tila (VRL-05265)

* Ikääntyy vain ja ainoastaan silloin kuin omistajattaret niin päättävät

Lumo on päällisin puolin aikamoinen unelmahevonen. Se ei säiky eikä kiukuttele, joten sen käsittely on yleensä hyvinkin helppoa ja mutkatonta. Vahva ori kuitenkin on, ja jos se talutettaessa päättää lähteä eri suuntaan kuin taluttaja ajatteli, voidaan olla pulassa. Useinmiten Lumoa houkuttelevat ruoka-apajat. Sillä on pohjaton vatsa ja loppumaton ruokahalu. Vapaa heinäbuffetti varmaan koituisi hevosen kohtaloksi, ja sen kesäiset laidunlomatkin pidetään melko lyhyinä.

Ratsuna Lumo on palkitseva, mutta ei helpoimmasta päästä. Se on hieman jähmeä ja vaatii aikaa vertyäkseen kunnolla. Lumo ei ole maailman nöyrin, vaan sillä on monesti omia ajatuksia siitä, millaista työtä tänään tehdään. Ehkä se uskoo itse tietävänsä asiat niin hyvin, ettei tarvitse ratsastajalta apua - ja tukkii sitten korvansa. Lumon kanssa joudutaan tasaisin väliajoin vaihtamaan käytössä olevaa kuolainta, jotta se pysyy parhaiten hereillä ja kuulolla suukappaleelle. Se on muutenkin helposti turtuva hevonen, jota ei auta jalallakaan puristaa ja odottaa reaktiota apuun, jolle se on jo kuuroutunut. Rohkeat, nopeat otteet siis tarvitaan, jotta ori yltää loistokkaimpiin suorituksiinsa. Mitään turhaa Lumon selässä ei paranisi tehdä. Parhaimmillaan Lumo kuitenkin antaa ratsastajalleen mahtavan tunteen, joka pyyhkii pois kaikki turhautumisenhippuset ja värjää harmaat hiukset taas kirkkaiksi.

Lumo on metsien mies. Se nauttii maastoretkistä ja löytää tukevat jalansijat haastavassakin maastossa. Sen viikko-ohjelmaan kuuluukin paljon vaihtelevaa liikuntaa kentän ja maneesin ulkopuolella, jotta se ei täysin tylsisty. Mukavaa vaihtelua ovat sen mielestä estehypytkin, vaikka me mukamas pidämme sitä kouluhevosena. Jos Lumo itse saisi valita, mikä se on, se varmaankin ryhtyisi risuestelaukkaratsuksi. Huhheijaa, viepä Lumo pellolle laukkaamaan, niin saat kyllä menevää kyytiä! Harjasta kiinni vain ja menoksi, siis.

i. Oravan Luomupoika
» Sh, vrt, 170 cm
» vaB (51sij.) -- 100cm
» KTK-II, PP-MVA
ii. Kopse
» Sh, rt, 170 cm
» VIP MVA Fn, KTK-II, PP-MVA
iii. Kumauttaja evm
» Sh, rt, 170 cm
iie. Ruhtinatar evm
» Sh, prt, 164 cm
ie. Hää-Morsian
» Sh, rtkm, 155 cm
» VIP MVA Fn, KTK-III, YLA3, KRJ-I
iei. Lakko-Mies evm
» Sh, rtkm, 155cm
iee. Häpeilemätön Viettelijätär evm
» Sh, rtkm, 155cm
e. Joulutähti
» Sph, klmpäist, 159 cm
» heB (50sij.) -- 110cm (51sij.)
» Fn-kelpoinen
ei. Leevin Tuttiritari
» Sh, m, 162cm
» Fn
eii. Aholan Leevi evm
» Sh, rt, 160cm
eie. Jääprinsessa evm
» Sh, m, 156 cm
ee. Voikukka
» Sh, rtpäist, 166 cm
eei. Ero-Keisari evm
» Sh, rt, 170cm
eee. Kielo evm
» Sh, rtpäist, 155cm

sydän Lumon näyttelymenestys sydän

sydän -- © Heljänkosken tila vrl-02324 & vrl-05265 !virtuaalihevonen - a sim-game horse!sydän