sydän "Likka" sydän

© Lynn vrl-05265 2013 Varsakuva © Tuulia
Likka on leikkisä ja lempeä nuori tamma, jonka kanssa aika ei tule pitkäksi. Se puuhastelee koko ajan jotakin ja tahtoo nähdä kaiken, mitä hoitaja tekee tai mitä kauempana tallissa tapahtuu. Ihmisiin Likka suhtautuu aina yhtä iloisesti ja kiltisti, ja muistuttaakin sikäli emäänsä, pienhevostamma Karoliinaa. Likka muutti talliin Mallaspurosta samaan aikaan emänsä kanssa. Sen isä onkin sitten mitä tutuin tyyppi meille heljänkoskelaisille: Karoliinan sulhanen kun on meidän Jeskamandeera. Isän työlinjaisuus näkyy voimakkaasti Likassa, joka on vahvarakenteinen ja ahkera luonteeltaan.
» Kantakirjakelpoinen

» Virallinen nimi: Sumun Likka » Syntymäaika: 09.05.2015 (0v.)*
» Rotu & korkeus: Suomenhevonen, 154 cm » Väri & merkit: Ruunikko
» Sukupuoli: Tamma » Rekisterinumero: #PKK1553
» Painotus: Yleispainotus » Koulutustaso: Helppo B - 80 cm
» Kasvattaja: Sumulahti » Omistaja: Heljänkosken tila (VRL-05265)

* Ikääntyy vain ja ainoastaan silloin kuin omistajattaret niin päättävät

Likalla riittää touhua ja puuhaa. Se keksii tekemistä vaikka sitten pölypalleron puhaltelusta, jos ei muuta ole tarjolla. Se suhtautuu ihmisiin hyvin myönteisesti ja näyttää ilahtuvan ikihyviksi aina, kun joku saapuu harjaamaan sitä. Seura on Likasta ihanaa, oli kyseessä sitten ihmisten tai lajitovereiden tarjoama sellainen. Likka olisi oikea ihannehoitohevonen: sen kanssa olisi mahtavaa ihan vaan hengailla pitkinä, hikisinä kesäpäivinä ja unelmoida ja haaveilla kesäisistä seikkailuista. Sen tukevassa, mukavassa selässä sitä sitten vain köllöttelisi, kun Likka ruohontaisi tyytyväisenä ja pitäisi kärpäset loitolla hännänhuiskinnalla.

Likka ei ole maailman lahjakkain ratsu. Se on melko raskastekoinen ja toimiikin kivasti työajossa tilan pienissä töissä. Likka on koulutettu helppoon beehen saakka, ja sen tason tehtäviä se tekee hyvällä asenteella niillä liikkeillä, jotka sille on suotu. Joskus Likalle tuottaa hankaluuksia malttaa keskittyä ratsastajaan silloin, jos ympärillä on muitakin ratsukoita ja katsojia. Esteradoilla Likka puksuttaa menemään yritteliäänä ja reippaana, vaikkei olekkaan mikään lennokkain leiskauttelija. Se ei kiellä koskaan, vaikka olisi aihettakin. Likan kanssa pitää olla tarkkana, ettei se levähdä pitkäksi ja etupainoiseksi ja hyppää laakaan keilaten puomeja mukanaan. Kompaktissa paketissa esteille tuotuna se kyllä kipuaa niistä yli - ja voi, miten onnelliselta se näyttää onnistuessaan.

i. Jeskamandeera
» s. 16.04.2005
» Sh, rn, 157cm
» HeA -- 120cm
» Fn, KTK-II
ii. Nelsonmandeela evm
» s. 2007
» Sh, rt, 150cm
iii. Pasi-Anssi evm
» Sh, m, 155cm
iie. Neilikka evm
» Sh, trt, 152cm
ie. Mirun Jessika evm
» s. 2008
» Sh, prn, 153cm
iei. Klassikko Koo evm
» Sh, vrt, 157cm
iee. Ruosteen Onni-Annikki evm
» Sh, m, 149cm
e. Karoliina
» s. 03.04.2003
» Sph, rt, 143cm
ei. Hurjan Kuru evm
» Sph, vrt, 144cm
eii. Kruisinki evm
» Sh, trt, 152cm
eie. Huuruhulmu evm
» Sph, vkko, 140cm
ee. Almerilla evm
» Sph, trt, 145cm
eei. Felix evm
» Sph, m, 147cm
eee. Aamusella evm
» Sh, prt, 151cm

Jälkeläiset
-

sydän Likan näyttelymenestys sydän

sydän -- © Heljänkosken tila vrl-02324 & vrl-05265 !virtuaalihevonen - a sim-game horse!sydän