Etusivu Info Oriit Tammat MWS-Boutique

viiva

Kasvatustoiminta:

Moorwoodin kasvatustoiminnan periaatteena on tuottaa laadukkaita ratsuja kisaradoille sekä lisätä piirroshevosten määrää virtuaalimaailmassa. Puoliverikasvattimme tunnistaa liitteistä Moorwood ja Moar, kinskyillä ei käytössä olevaa liitettä ole.

Hevosemme ovat käytettävissä jalostukseen ympäri vuoden, eli toisin sanoen varsinaista astutuskautta ei ole. Oriit ovat tarjolla myös tilan ulkopuolisille lähes poikkeuksetta. MW Stablesin hevosista on myös mahdollista saada tilauvarsoja sopivan kodin osuessa kohdalle.


Kasvatit 2014:

s.10.07.2014 t. Moorwood Millie e. Shellbina's Alissia i. Blackbird om. MW Stables
s.01.09.2014 o. Moorwood Brand e. Lashunda i. Alexandr GD om. MW Stables
s.24.09.2014 t. Moorwood Dionne e. Lil' Skipper i. Westwick om. MW Stables

Ratsutila esittäytyy

Tilan keskus, eli tallialue on melko pieni muihin siittoloihin verrattaen. Maita tallialueen ympäriltä löytyy kuitenkin reilut sata hehtaaria, josta suurin osa on peltoa. Tilalla asuville eläimille syötettävä vilja ja heinä on täysin omissa pelloissa tuotettua, ilman ympäristölle haitallisia torjunta-aineita. Ratsutila onkin varsin omavarainen muiltakin osin, sillä suurin osa tilan sähköstä tulee omista generaattoreista sekä esimerkiksi kananmunat saadaan tilan kanalasta ja marjat sekä vihannekset puutarhasta. Kartanon takana levittäytyy myös suuri hedelmätarha. Kuin suoraan unelmistasi, vai mitä?

Moorwoodin kenties vilkkain rakennus on 40 karsinainen kilpatalli joka sijaitsee aivan maneesin kupeessa. Tallia asuttaa aktiivisessa kilpailukäytössä olevat tilan ratsut. Perustuksiltaan kivinen rakennus on hyvin vanha, mutta hyväkuntoinen ja äskettäin remontoitu tälle vuosituhannelle. Hienouksina on muun muassa koneellinen ilmastointi, loimien kuivatushuone sekä viihtyisät taukotilat suihkuineen.

koristekuva

Myös siitostalli on vast'ikään korjattu. Talli on kuitenkin hieman päätallia pienempi 20 karsinainen rakennus. Vaikka talli saattaakin näyttää pieneltä ja vaatimattomalta kisatallin rinnalle, kätkee se sisälleen tavallisten karsinoiden lisäksi myös pesuboksin, varustelahuoneen, rehuvaraston sekä ratsutilan modernin toimiston. Tilavuuden salaisuutena onkin kaksikerroksisuus! Toimisto sekä rehuvarasto sijaitsevan yläkerrassa heinävintin vierellä.
Siitostallissa asuvat alle nelivuotiaat hevoset sekä jo kisauransa lopettaneet, täysin siitokäyttöön siirtyneet oriit ja tammat, molemmat omilla puolillaan. Kantavien tammojen valvonnan helpottamiseksi, on osa karsinoista varustettu kameroilla.

Kummastakin tallista löytyy tummasta kovapuusta valmistetut ja messinkisillä kaltereilla viimeistellyt karsinaelementit, jotka kestävät sekä aikaa että katseita. Vaikka rakennukset ovatkin vasta aivan äskettäin peruskorjattu sekä modernisoitu, löytyy molemmista oikeaa vanhan ajan tunnelmaa, jonka takaavat muun muassa vajasta löytyneet aataminaikaiset hevostarvikkeet jotka on nostettu koristamaan seiniä. Myös vanhat kuluneet pinnat, kuten yleisten tilojen entisöidyt laudoitukset sekä iäkkäät kivilattiat takaavat kodikkuuden!

Moorwoodin ratsastustiloihin on panostettu todella paljon, kartanon omistuksessa on mm. suuri maneesi, valaistu kenttä sekä lyhyehkö, mutta turvallinen maastoesterata. Kaikkia edellä mainituista vuokraamme myös ulkopuolisille kilpailunjärjestäjille edullisesti.

koristekuva

Moorwoodin maneesi on remontin aikana rakennettu valoisa halli, jossa ratsastustilaa on jopa 40x100m. Kimmoisa pintamateriaali on geopat-hiekkasekoitusta, joka antaa hevosille maksimaalisen liikekyvyn ollen samalla hyväksi erilaisista rasitysvammoista kärsiville, ehkäisten samalla uusien vammojen syntymistä.

Kenttä on mitoiltaan 80x50m, joten tilaa riittää useammalle ratsastajalle samaan aikaan. Pohjamateriaalina toimii napakka kumirouhe ja ympärivuotisen hoidon avulla kenttä pysyy käyttökuntoisena myös talvisin.

viiva

© Moorwood Stables - All rights reserved | virtuaalitalli | a SIM-game stable