Etusivu Info Oriit Tammat MWS-Boutique

KTK-II, Finest, Finest Foal

KuvagalleriaPiilota kuvagalleria

Nimi: Zedock Sukupuoli: Ori Rotu: fwb
Syntynyt: 01.02.2014 (6v*) Väri: Musta Korkeus: 175 cm
Koulutustaso: Grand Prix, 140cm Rek. nro. VH14-031-0363, #PKK1209
Saavutukset: Varsana: 2 x BIS1, 2 x LKV, 3 x EO-sert
Aikuisena: 1 x LKV, 1 x KTK-sert, 4 x EO-sert, 1 x EM
Vahvuus: Kouluratsastus Kasvattaja: MW Stables Omistaja: MW Stables

*Ikääntyminen täysin omistajan (moar, VRL-02324) mielivallan alainen | virtuaalihevonen

Zedock on sanakirjamääritelmä yhden ihmisen hevoselle - se on normaalisti vähän hampaat irvessä murjottava otus, jota ei tee mieli koskea edes kymmenmetrisellä kepukalla. Mutta oman ihmisen kera ori osaa rentoutua, esitellä hyviä luonteenpiirteitään ja hetken ajan nauttia elämästä. Se tuppaa stressaamaan pienistäkin muutoksista ja käyttäytyy usein melko levottomasti, mutta rutiinit ja tutut ihmiset ja hevoskaverit saavat sen aina löysäämään vähän ruuveja.

Sama levottomuus näkyy vähän ratsastaessakin - arka tai ujo Zedock ei missään nimessä ole, mutta se on erittäin herkkä ja, yllättävää kyllä, miellyttämisenhaluinen. Parhaimpina päivinä orin kanssa saattaa jopa löytää niin sujuvan flown, että muu maailma yksinkertaisesti unohtuu ympäriltä - Zedock on vastaanottavainen, valmis ottamaan vastaan pienimmätkin avut, keskittymiskyky helposti yli sadan prosentin.

Työskentelyä ori kyllä rakastaa, ja se onkin yksi niistä keinoista, jolla sen saa rauhoittumaan ja rentoutumaan. Esimerkiksi vierailla kisapaikoilla, varsinkin vähän isommilla ja enemmän hälinää omaavilla sellaisilla, ori on todella levoton sen fokuksen vaihtuessa lennosta joka sekunti. Luulisi, että verryttelyssä tilanne vain pahenisi, mutta ei. Kun Zedockia alkaa saada kuulolle, se pikkuhiljaa keskittyy niin täysillä työntekoon, että joku voisi vaikka porata asfalttia vieressä eikä se silti häiritsisi kaveria.

Ja vaikka Zedock on ehdottomasti parhaimmillaan kouluratsastuksessa, se nauttii myös hyppäämisestä. Mikään salamannopea ja uhkarohkea irrottelija se ei ole, mutta tekee mitä pyydetään ja suorittaa tasaisesti. Esteillä orin ehdoton vahvuus ja pahin heikkous on sen herkkyys ja reaktiivisuus - se huomaa pienimmätkin pidätteet, pohkeenpainallukset ja painonvaihtelut, ja toimii niiden mukaan. Onneksi virheet on helppo korjata ennen kuin ne ovat ehtineet alkaakaan, ratsastajan on vain pysyttävä tasaisena ja lukea hevosta ajoissa.

© matty

PäiväkirjaPiilota päiväkirja

23. syyskuuta 2014:
Tyrmäävän komea kouluori Zedock ja tuon ratsastajatar Lydia tekivät maneesissa reippaita ravivoltteja saapuessani sinne. Ori oli hiukan levoton ja keskittymiskyvytön, olihan nyt kyseessä varsin vieras ratsastuspaikka.
Volttien ja kiemuroiden myötä Lydia sai hevostaan kuitenkin kootummaksi ja rentoutuneemmaksi, ja menokin alkoi pikkuhiljaa näyttää varsin ammattitaitoiselta. Kun ori näytti olevan vetreä ja valmis vaikeampaan tehtävään, ratsukko sai siirtyä harjoittelemaan lisättyä ravia kokorataleikkaalla. Lydia testaili hevosensa rahkeita ensin suoralla uralla, ja siirsi orinsa vasta sitten halkaisijalle. Zedock liikkui hyvin hennoilla avuilla lähes automaattisesti, ja esittelikin puhdasta lisättyä ravia varsin taidokkaasti.
Lisätyn ravin vastapainoksi oli tietenkin pakko saada myös koottua ravia, joten se olikin vuorossa seuraavaksi. Valitettavasti tämä ei mennytkään enään ihan niinkuin strömsössä, ja minulla olikin aavistus siitä mistä se johtui. Kehotin ratsastajaa rentouttamaan istuntaansa ja ohjasotettaan reippaasti, sillä jäykkyys sai myös Zedockin jännittämään ihan urakalla. Se taas puolestaan esti askellajia näyttämästä puhtaalta ja sujuvalta. Näin uudella yrittämällä koottu ravi sujuikin aivan yhtä hyvin kuin lisättykkin, joten katsoin ongelman korjatuksi.
Uudella innolla sai ratsukko pureutua vielä ihmeellisen piaffen saloihin. Zedockin ja ratsastajan yhteisymmärrys oli taas sataprosenttinen, ja avut menivät selkeästi perille. Ori nimittäin onnistui jo ensimmäisellä kerralla suoriutumaan piaffesta kuin tuo olisi harjoitellut sitä antaumuksella viimeiset kaksi tuntia.
Valitettavasti vaativat liikkeet olivat saaneet sekä hevosen että ratsastajan väsyneeksi, joten päätimme yhteisymmärryksessä lopetella tämänpäiväisen treenin tähän. Lydia siirsi hevosensa uralle loppulämmittelyä varten, ja minä talsin kohti tallirakennusta hakemaan hiukan evästä ennen seuraavaa valmennusta.

Valmennuksesta kiitos Penelopeialle!

20. lokakuuta 2014:
Lydia teki käynnissä hieman väistöjä mustalla orilla. Ohjeistin pitämään Zedockia hieman suoremmassa, mutta muuten väistöt sujuivat hyvin. Parin kerran jälkeen pyysin nostamaan kevyen ravin, kun siltä tuntui.
Pian Lydia pyysi Zedockin raviin. Ravi oli lennokasta ja eteenpäinpyrkivää. Pyysin Lydiaa tekemään voltteja niin, että lyhyille sivuille hieman isompi voltti ja reippaammalla temmolla, pitkille sivuille voltit lyhentäen. Neuvoin Lydiaa ottamaan enemmän ulkoa ja taivuttamaan vähemmän. Meno näytti kuitenkin todella hyvältä ja Zedockin takajalat olivat mukavasti matkassa mukana. Suunnan vaihdoksen jälkeen ja vielä parin toiston jälkeen pääsi ratsukko tekemään siksak-harjoituksia. Neuvoin tulemaan ensin pituushalkaisijalle ja siitä pitkälle sivulle sulussa ja takaisin. Toinen pitkä sivu avossa.
Harjoitus sujui hyvin ja Zedock kulki kauniissa muodossa sulut. Hieman neuvoin Lydiaa ottamaan enemmän ulko-ohjalta ja rauhoittamaan kädet. Avot pitkällä sivulla menivät myöskin hyvin. Muutaman toiston jälkeen pyysin ratsukon keskiympyrälle. Seuraavaksi nostettaisiin siis laukkaa aluksi ympyrällä ja sen jälkeen edellinen harjoitus tehtäisiin laukassa. Zedock nosti laukan hyvin, mutta käskin heti Lydiaa lyhentämään laukkaa ja istumaan itse syvemmälle satulaan. Ratsukko sai tehdä hieman temmonvaihteluita myös laukassa. Zedock pidensi laukkaa hyvin ympyrällä ja lyhensi, kun Lydia sitä pyysi. Kun laukka pyöri ja kulki hyvin eteenpäin ilman ylimääräistä vauhtia, sai ratsukko tehdä hetken aikaa käynnissä omia kiemuroita ennen kuin laukka nostettiin uudestaan ja tehtiin siksak-harjoitus. Harjoitus meni mallikkaasti, kuten koko muukin valmennus oli tähän asti mennyt. Käskin kehua kunnolla oria ja siirtämään sitten raviin. Loppuverryttelyn ratsukko sai tehdä kahdeksikolla.

Valmennuksesta kiitos Innalle!

5. marraskuuta 2014:
Mathias ravaili jo kovaa kyytiä kenttää ympäri, kun kannoin puomeja sopivin välimatkoin pitkälle sivulle.
Kun olin saanut puomit aseteltua paikoilleen, annoin ratsukon tulla ne niin, että Mathias istui kevyessä istunnassa. Zedock meni puomit hyvin, vaikkakin pariin otteeseen jalat kolahtivat puomeihin. Parin ravikerran jälkeen, puomit mentiin myös laukassa ja pariin kertaan Zadock tuntui pitävän niitä korkeampina kuin mitä ne oikeasti olivatkaan.
Puomien jälkeen siirryimme parille matalalle esteelle, josta nostaisimme korkeutta pikkuhiljaa. Olin asetellut esteet niin, että niiden välillä tulisi mahdollisimman paljon laukanvaihdoksia. Ensimmäinen este oli sijoitettu lyhyelle sivulle ja se tultaisiin ensin yksittäisenä vasemmassa laukassa. Zedock laukkasi innokkaasti estettä kohti ja hyppäsi leikiten matalan esteen ylitse. Seuraava verryttelyeste oli okseri, jonka ylityksessä mustalla orilla ei ollut myöskään ongelmia.
Nostin esteiden korkeutta ja selostin sitten neljän esteen radan. Ensimmäinen este oli lyhyen sivun pysty, josta suunnattiin kulman jälkeen vasempaan, jossa okseri sijaitsi ja okserin jälkeen suunta muuttui oikealle i:n kohdalla olevalle okserille. Kolmannelta esteeltä suunta oli kohti vasempaan ja siellä olevaa pystyä. Ensimmäinen hyppy sujui hyvin ja toisellekin esteelle ori tuli hyvin. Kolmannella esteellä Mathias teki turhan vahvan pidätteen, jonka takia Zedock kielsi esteen epävarmana.
Mathias nosti uuden laukan ja tuli kohti estettä. Tällä kertaa hyppy sujui hyvin ja viimeinenkin este ylitettiin onnistuneesti. Ratsukko sai hypätä neljä estettä vielä pariin otteeseen ennen kuin nostin esteiden korkeutta. Loppujen lopuksi esteiden korkeus oli 120 cm. Zedock selviytyi esteistä, vaikkakin tuli pari pudotusta ja kieltoa, hyvin ja iloisin mielin ratsukko teki loppuverkan ravissa.

Valmennuksesta kiitos Innalle!


KTK-I, VIP MVA Fn, PKK-Valio,
PP-MVA, KRJ-I, SPL-I*, YLA1

i. Thanatos
VH11-031-0372

s. 14.06.2010, ori
FWB, m, 184cm
Grand Prix

ii. Mythology evm

fwb, m, 180cm
Grand Prix

ie. Belzebuth evm

fwb, trn, 170cm
Intermediate

e. Shellbina's Alissia
VH12-031-0555

s. 20.12.2011, tamma
FWB, rnvkkkmkrj, 162cm
Vaativa B, 150cm

ei. Don't Know Why evm

Hann, tprtkm, 160cm
Vaativa B, 150cm

ee. Bluemagic evm

FWB, vkkmkrj, 164cm
Grand Prix, 90cm

fwb-o. Zenonland, s.11.08.2014, e. Wenusland, om. Mila
fwb-o/t. , s.00.00.2014, e. Be My Valentine, om. Kaneli


Näytä kantakirjauslausuntoPiilota kantakirjauslausunto

50. KTK-tilaisuus 15.10.2014, 20 + 17,5 +18 = 74%
- Komea ja kohtalaisen sopusuhtainen ori. Hienosti yksityiskohtia, mutta silmä luonnottoman suuri. Etujalat hitusen sapeliset.
- Sopusuhtainen ori. Hyvin rasvattomassa, mutta lihaksikkaassa kunnossa, ylitreenattu vaikutelma. Hyväasentoiset jalat, paitsi pystyhköt vuohiset. Lihaksikas kaula, lyhyt, tylppä pää. Suuri silmä. Tarkka ja mieleenpainuva toteutus.

Näytä näyttelymenestysPiilota näyttelymenestys

Varsanäyttelyt:
19.04.2014 - PKK - Järnbyn yksityistalli - BIS, LKV, EO-sert, tuom. Anne
13.06.2014 - PKK - Virtuaalitalli Seppele - EO-sert, tuom. Minna
21.06.2014 - PKK - Kenston's Equestrian Estate - BIS, LKV, EO-sert, tuom. Kopoin

25.06.2014 - MSY - Virtuaalitalli Seppele - BIS2, PUN1, tuom. Iisa

Aikuisnäyttelyt:
31.07.2014 - PKK - Simora - BIS4, LKV, EO-sert , tuom. Odelie
14.08.2014 - PKK - Virginia Ness - EO-sert , tuom. Elisa
30.08.2014 - PKK - Eelinniemi - EO-sert, EM (tekniikka) , tuom. Odelie
07.09.2014 - PKK - Mel Seren - KTK-sert , tuom. Latu
20.09.2014 - PKK - Amarante - EO-sert , tuom. Elisa


Näytä KRJ:n alaiset sijoituksetPiilota KRJ:n alaiset sijoitukset

19.04.2014 - KRJ - GP - Marvellous Herrings - 01/40
25.04.2014 - KRJ - GP - Marvellous Herrings - 03/40
27.04.2014 - KRJ - GP - Marvellous Herrings - 02/40
21.04.2014 - KRJ - GP - Kaartin Hevoset - 06/40
23.04.2014 - KRJ - GP - Kaartin Hevoset - 05/40
24.04.2014 - KRJ - GP - Kaartin Hevoset - 03/40
25.04.2014 - KRJ - GP - Kaartin Hevoset - 05/40
30.04.2014 - KRJ - GP - Whispering Heaven - 03/30
21.04.2014 - KRJ - GP - Odelie's Loves - 01/50
18.04.2014 - KRJ - GP - Gestüt Elkenburgh - 02/30
21.05.2014 - KRJ - GP - Rätvänä - 2/30
24.05.2014 - KRJ - GP - Rätvänä - 1/30
25.05.2014 - KRJ - GP - Rätvänä - 2/30
27.05.2014 - KRJ - GP - Rätvänä - 5/30
28.05.2014 - KRJ - GP - Rätvänä - 1/30
28.05.2014 - KRJ - GP - Rätvänä - 1/30
21.05.2014 - KRJ - GP - Crayon - 1/30
23.05.2014 - KRJ - GP - Crayon - 5/30
24.05.2014 - KRJ - GP - Crayon - 5/30
28.05.2014 - KRJ - GP - Team Obnoxious - 5/40
22.05.2014 - KRJ - GP - Nonshein - 1/30
22.05.2014 - KRJ - GP - Nonshein - 4/30
03.06.2014 - KRJ - GP - Ramya Ranch - 5/40
21.06.2014 - KRJ - GP - Ramya Ranch - 1/40
15.08.2014 - KRJ - GP - Infinity - 01/40
15.08.2014 - KRJ - GP - Infinity - 01/40
17.08.2014 - KRJ - GP - Infinity - 03/40
18.08.2014 - KRJ - GP - Infinity - 05/40
20.08.2014 - KRJ - GP - Ramya Ranch - 03/30
24.08.2014 - KRJ - GP - Ramya Ranch - 05/30
05.10.2014 - KRJ - GP - Suprant - 03/30
09.10.2014 - KRJ - GP - Suprant - 04/30
12.10.2014 - KRJ - GP - Suprant - 03/30
20.10.2014 - KRJ - GP - Suprant - 02/30
20.10.2014 - KRJ - GP - Suprant - 05/30
21.10.2014 - KRJ - GP - Suprant - 01/30
22.10.2014 - KRJ - GP - Suprant - 01/30

Näytä ERJ:n alaiset sijoituksetPiilota ERJ:n alaiset sijoitukset

Ei kisoja

Näytä villit sijoituksetPiilota villit sijoitukset

7 kpl
19.05.2014 - villit - 140cm - Hengenvaara - 1/23
21.05.2014 - villit - 110cm - Hengenvaara - 3/43
22.05.2014 - villit - 140cm - Hengenvaara - 2/23
24.05.2014 - villit - 110cm - Hengenvaara - 1/43
24.05.2014 - villit - 120cm - Hengenvaara - 7/55
25.05.2014 - villit - 110cm - Hengenvaara - 3/43
27.05.2014 - villit - 140cm - Hengenvaara - 2/23
© Moorwoos Stables - All rights reserved | virtuaalitalli | a SIM-game stable