Etusivu Info Oriit Tammat MWS-Boutique

KuvagalleriaPiilota kuvagalleria

Nimi: Shellbina's Alissia Sukupuoli: Tamma Rotu: FWB
Syntynyt: 20.12.2011 (9v*) Väri: rnvkkkmkrj Korkeus: 162cm
Koulutustaso Vaativa B, 150cm Rek. nro.: VH12-031-0555, #PKK1137
Saavutukset: PKK: 1 x EO-sert, 2 x KP, 1 x EM | VMRJ: 24p | SISF: 39p | ASWA: 126p
Vahvuus: Esteratsastus Maahantuoja: *lumienkuli* Kotitalli: MW Stables

*Ikääntyminen täysin omistajan (murre, VRL-02324) mielivallan alainen | virtuaalihevonen

Shellbina's Alissia, tutummin Alisa, osaa esiintyä itsevarmasti ja vaikuttaakin siltä, että se on aina vähintäänkin sataprosenttisen varma omista tekemisistään. Oudoimmatkin asiat vaikuttavat neidin mielestä arkipäiväisiltä eikä esimerkiksi erikoisesteiden kohdalla ole huolen häivää.
Itsevarmasta ja pelottomasta luonteesta voi olla myös haittaa, kovin tarkaksi hyppääjäksi aikaisemmin osoittautunut Alisa on alkanut joinain päivinä suhtautua hieman aliarvioiden ja yli-itsevarmasti vaativampiinkin estetehtäviin ja toisinaan takapuomit ottavatkin osumaa. Yksi pudotus kuitenkin riittää muistuttamaan tammaa siitä, kuinka korkeita esteitä hypätäänkään ja puomit pysyvät ylhäällä taas jonkin aikaa.

Alisa on varsin asiallinen käsitellä. Mikään hoitotoimenpiteistä ei tuota ongelmia, kaikki kengityksestä pesuuun ja keinosiemennykseen asti onnistuvat protestoimatta.
Tamma on todella luottavainen ihmistä kohtaan ja oikeastaan tuntuu viihtyvänkin kaksijalkaisten seurassa paremmin kuin omiensa. Toisten hevosten joukossa Alisa on hieman outolintu, jota liiallisen kiltteyden ja miellyttämisenhalun takia poljetaan.

PäiväkirjaPiilota päiväkirja

16. heinäkuuta 2013: Vaalea ja puolipitkä tukka liimaantui ruskettuneen pojan otsaan, kun tämä laski reppunsa vesilätäkköön. Kenstonin porteilla seisova Pyry Rävholm ei voinut uskoa että maailmasta oli vihdoin löytynyt paikka, missä kesä oli Suomeakin lohduttomampi. Bussi vaaleaverikön takana rämähti liikkeille ja hävisi nopeasti näkyvistä sadeverhon uumeniin. Pyry veti syvään henkeä: lentomatka oli ollut uuvuttava loputtomine turbulensseineen, eivätkä myöhästelevät bussitkaan antaneet syytä juhlaan. Poika heilautti repun olalleen ja vilkaisi tarhoissa seisoskelevia sadeloimitettuja hevosia. Sadetakille olisi tosiaan ollut käyttöä, mutta sen sijaan Pyry oli toiveikkaana pakannut reppuunsa vain t-paitoja ja aurinkorasvaa. Ärräpäät lennellen siniseen huppariin ja farkkuihin sonnustautunut hevosmies lähti tallustamaan kohti Kenstonin rakennuksia, valkoiset converset ruskeina kurasta.

Suihkua, vaatteiden ja kuulumisten vaihtoa sekä kahta juustosämpylää myöhemmin Pyry löysi itsensä valtavasta maneesista, jonne Kenstonin omistaja, Marian Bergmann, oli kertonut tulevansa. Pojan vatsaa kouristi - Bergmann oli erittäin kokenut ja arvostettu ratsastaja, jonka valmentaminen oli suuri kunnia, jollei jopa tietoinen itsemurha. Vain hetkeä aikaisemmin Pyry oli katseellaan ihaillut kaksikymmenpaikkaisen tallin läpeensä treenattuja urheiluhevosia, jotka antoivat syytä miettiä ponitallin otusten nimittämistä "hevosiksi".

Aidaksi kutsuttu tallityttö sai Pyryn havahtumaan ajatuksistaan ja jännityksen laantumaan, kun tämä iloisesti tuli kysymään pystytettävistä esteistä. Pieni ja pippurinen blondi nosteli puomeja kuin heiniä, siirteli niitä ja laski askelvälejä. Pyryä hymyilytti - jos Englantiin saapumisella oli ollut jotain muutakin kuin ammatillista hyötyä, pyllisteli yksi ilon aihe para-aikaa muutaman metrin päästä tästä kokoamassa okseria. Kaksikon rakennustyöt keskeytti kuitenkin lempeä tervehdys, kun Bergmann ratsasti maneesiin kirjavalla puoliveritammalla. Pyryn leuat olivat loksahtamaisillaan sijoilta, mutta pysyivät tiukasti yhdessä Aidan tökkäistessä poikaa huvittuneesti puomin kärjellä.

Shellbina's Alissiaksi esitelty tamma venytteli kaulaansa pitkälle alas, kiertäessään Bergmannin kanssa uraa alkukäynneiksi. Ratsukko oli näyttävä pari, eikä Pyry saanut ensimmäisiin minuutteihin sanaakaan suustaan. Poika nojasi hermostuneesti estetolppaan, kerraten mielessään vielä tarkoin suunnitelmiaan: eteenpäin pyrkivät alkuverryttelyt, jonka jälkeen siirtymisiä erilaisilla teillä kolmen esteen radalla. Ei liian vaikeaa, ei liian helppoa: nuorelle hevoselle, kuten tässä tapauksessa Alisalle, se olisi hyvää treeniä pahimman teini-iän kynnyksellä. Pyry ohjasi Bergmannin aloittamaan alkuverryttelyt. Alisan sähäkkä luonne tuli hyvin esille malttamattomuutena ja omapäisinä ratkaisuina, mutta Bergmann tunsi hevosensa läpikotaisin - pojankin hermostuneisuus alkoi onnistumisien myötä laantua, ja pian Pyry huomasi valmentavansa ratsukkoa kuin ketä tahansa Rävholmin Ponitallilaista.

Bergmann oli tyytyväinen alkuverryttelyyn, mutta huomautti nasevasti siitä, ettei ollut koskaan ollut tekemisissä niin vähäsanaisen valmentajan kanssa. Pyry naurahti kuivasti, vilkaisten hihittävään Aidaan. Hitto, syteen taikka saveen. Vaaleahiuksinen nuorukainen käveli reippaasti lähemmäs ratsukkoa, ja aloitti tiiviin keskustelun Alisan vahvuuksista ja heikkouksista. Syventävän palaverin tuloksena Pyry aloitti esteharjoitukset, jotka oli räätälöity nimenomaa Alisan tarpeisiin. Tamma esitteli parasta osaamistaan, sillä suomipoika ei ollut koskaan nähnyt niin itsevarmaa suorittamista kuin tämän kaksikon kohdalla. Hyppyjen hienosäätöön ei ollut aikaa eikä rahkeita, mutta kokonaisuus näytti aina vain paremmalta. Okserin hypättyään Bergmann väläytti pojalle jopa vilpittömän hymyn, kun nuoren tamman takajalat ylittivät taaimmatkin puomit kolahtamatta.

Ratsukko sai hikisen puolitoista tuntisen jälkeen luvan loppuraveille, joiden aikana Alisa pärski tyytyväisenä. Aida oli vähintään yhtä väsynyt puomien nostelusta, joten Pyry lupautui herrasmiehenä auttamaan siivoamisessa. Loppukäyntien ajan Bergmann vaihtoi ajatuksia Pyryn kanssa siitä, miten valmennus oli sujunut.

Kun kaikki oli vihdoin valmista, Pyryn ruskeat silmät loistivat. Reissu Englantiin Kenstonin talleille oli ollut onnistunut, opettavainen ja avartava. Sää oli mikä oli, mutta maneesin suojissa Bergmannin ja Alisan menoa oli ollut ilo ohjata. Poika sammutti maneesista valot, kun Bergmann ratsasti ulos sateeseen punainen sadeloimi Alisan pyllyn päällä. Seuraavat kaksi päivää Pyry ottaisi kaiken irti suurtallin arjesta ja palaisi takaisin Suomeen taas vähän parempana hevosmiehenä.

Valmennuksesta kiitos Pyry Rävholmille (brainchild)!

23. syyskuuta 2014: Olin todella innostunut kun Murre pyysi minua valmentamaan häntä, ja hänen upeaa fwb tammaansa Alissiaa. Kyseinen hevonen oli nimittäin toiminut jonkin aikaa kisaratsunani, joten meillä oli hyviä yhteisiä kokemuksia.
Alisa liikkui alkutunnista todella siististi, ja suoriutui tehtävistä lähes täydellisesti. Murre ratsasti hevostansa taitavasti, mikä kertoi pitkästä yhteisestä taustasta. Kun oli aika kokeilla hiukan laukka-ravisiirtymisiä uralla, Alisan todellinen tottelevaisuus pääsi puhkeamaan kukkaan. Sen työskentely oli vakuuttavaa kaikessa täydellisyydessään, ja vaikka jouduinkin hiukan muistuttamaan Murrea oikeanlaisesta istunnasta, oli suoritus lähes puhdasta kymppi-luokkaa.
Koska ratsukon työskentely oli tänään niin oivallista, pääsi ratsukko harjoittelemaan kavaleteilla sillä välin kun minä kokosin pienen esteradan. Siihen kuului kolme pystyestettä, okseri sekä yksi ristikko. Korkeudeltaan suurin este oli 120cm luokkaa, ja pienin 90cm. Alisa ja Murre olivat suoriutuneet kunnialla kavaleteista, ja nostelivat nyt laukkaa uralla ennen radalle siirtymistä. Kun laukka oli saatu nostettua ja korjailtua, ratsukko lähti esteille. Tie kolmannelta pystyltä okserille oli hyvin tiukka, joten se vaatisi ratsastajalta ja hevoselta sataprosenttista keskittymistä onnistuakseen.
Radan alku olikin hyvin lupaava, sillä Alisa liikkui reippaasti esteeltä toiselle hypäten mukavalla ilmavaralla. Valitettavasti ratsastaessaan kohti okseria Alisa ja Murre tekivät hiukan liian tiukan käännöksen, ja puomi kolahti ikävästi maahan. Eipä siinä sen kummempia kuin uutta yritystä peliin. Murre siirsi hevosensa takaisin laukkaan ja pystylle, tällä kerralla selviytyen siitä mainiosti. Ratsukko ehti hypätä rataa vielä muutamaan otteeseen, ennen kuin meidän oli valitettavasti aika alkaa lopetella. Hienoa työskentelyä pienistä epäonnistumisista huolimatta!

Valmennuksesta kiitos Penelopeialle!


i. Dont Know Why evm
» s. 16.08.2008, ori
» Hannover, tprtkm, 160cm
» Vaativa B / 150cm
ii. Bendert Ster evm
» s. 2005
» Hannover, prt, 170cm
» IntI / 110cm
ie. Wildrose evm
» s. 2007
» Hannover, prtkm, 164cm
» HeA / 160cm
e. Bluemagic evm
» Syntynyt 14.07.2010
» FWB, vkkmkrj, 164cm
» GP / 90cm
ei. Nemo's Robin evm
» s. 2009,
» FWB, prn, 168cm
» IntII / 140cm
ee. Hiddum Lady evm
» s. 2007
» FWB, trt, 165cm
» HeA / 160cm

fwb-o. Zedock, s. 01.02.2014, i. Thanatos, om. MW Stables
fwb-t. Moorwood Millie, s. 10.07.2014 , i. Blackbird, om. MW Stables
fwb-o. Moorwood Osric, s. 30.01.2017 , i. Shazbot, om. Anne (VRL-06858)


Näytä näyttelymenestysPiilota näyttelymenestys

Näyttelyt:

07.09.2014 - PKK (rakenne) - Mel Seren - EO-sert, LKV, BIS3 , tuom. Miia
30.09.2014 - PKK (rakenne) - Seppele - HY, tuom. Anne
"Sympaattinen ja tasapainoinen. Hieman lihasköyhä. Ruunamainen, turvotusta säärissä. Upea väri."
05.10.2014 - PKK (rakenne) - Vecno Stud - EO-sert, EM (väri), tuom. Latu

03.11.2013 - PKK (muut kuvat) - Hiittisuora - KP, EM (Väri) , tuom. Kuroibaka
"Todella kaunis kuva! Hevosen väri on erityisen hyvin onnistunut ja yksityiskohdat hevosessa on huomioitu erittäin hyvin. Taustaan kaipailisin hieman enemmän ”virikettä”. Värienkäyttö on erittäin onnistunutta ja hevonen on persoonallisen ja päättäväisen näköinen."
14.08.2014 - PKK (muut kuvat) - Virginia Ness - KP, tuom. Kuroibaka

18.10.2014 - PKK (tamma & varsa) - Seppele -, tuom. nica

Söpikset:
23.09.2013 - Elisan piirrostuonnit - 04/10
"Mukavan ojennettu askellus. Ainoa mikä vähän pisti silmään, hevosella on hyvin pienet kaviot :D Mutta voi apua kuinka ihanan tarkasti oletkaan piirtänyt varusteet! Ratsastajan takki, saapas ja jalustin ovat kyllä karkkia silmille! Hevosen väritys on mielenkiintoinen, papurikko-/kimokuviointi onnistunut hyvin."
-Elisa

Näytä KRJ:n alaiset sijoituksetPiilota KRJ:n alaiset sijoitukset

17.08.2014 - KRJ - HeA - Kilpailukeskus Stewart - 03/30
18.08.2014 - KRJ - HeA - Kilpailukeskus Stewart - 02/30
19.08.2014 - KRJ - VaB - Fiktio - 01/40
21.08.2014 - KRJ - VaB - Fiktio - 06/40
21.08.2014 - KRJ - HeA - Kilpailukeskus Stewart - 04/30
22.08.2014 - KRJ - HeA - Kilpailukeskus Stewart - 02/30
24.08.2014 - KRJ - VaB - Fifth Bridge Ponies - 01/30
25.08.2014 - KRJ - VaB - Fifth Bridge Ponies - 05/30
29.08.2014 - KRJ - VaB - Fifth Bridge Ponies - 05/30
30.08.2014 - KRJ - VaB - Fifth Bridge Ponies - 01/30
28.08.2014 - KRJ - VaB - Fiktio - 05/40
31.08.2014 - KRJ - VaB - Fiktio - 02/40

Näytä ERJ:n alaiset sijoituksetPiilota ERJ:n alaiset sijoitukset

10.08.2014 - ERJ - 150cm - Shangri La - 04/30
15.08.2014 - ERJ - 150cm - Shangri La - 02/30
17.08.2014 - ERJ - 150cm - Shangri La - 05/30
19.08.2014 - ERJ - 150cm - Infinity - 01/40
27.08.2014 - ERJ - 150cm - Shangri La - 03/30
03.09.2014 - ERJ - 150cm - Shangri La - 03/30
11.09.2014 - ERJ - 150cm - Rêve de Haussea - 04/30
13.09.2014 - ERJ - 150cm - Rêve de Haussea - 05/30 14.10.2014 - ERJ - 150cm - Casino Showjumpers - 02/30

Näytä villit sijoituksetPiilota villit sijoitukset

Kisat lisäämättä

Näytä ulkomaiset kilpailutPiilota ulkomaiset kilpailut

Alisa kilpaili aikaisemman omistajansa kanssa myös ulkomailla, sijoittuen hyvin.

SISF competions / show jumping (39p)
1st (12p) in 100cm / 14.10.11 / organizer: IDa
1st (12p) in 100cm / 19.10.11 / organizer: IDa
2nd (10p) in Lätt D (90cm) / 20.10.11 / organizer: evvelina
4th (3p) in 90cm / 13.10.11 / organizer: IDa
6th (1p) in Lätt D (90cm) / 20.10.11 / organizer: evvelina
9th (1p) in Lätt C (100cm) / 13.10.11 / organizer: IDa
25th in 90cm / 14.10.11 / organizer: IDa

ASWA competions (126p)
ASWA 2011 Texas Qualifier Show
RCH (6p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Gambler’s Choice
Top ten (3p) in 4YO Mares
Top ten (3p) inLevel II Jumpers 3'3 - 3'6 Round One
Top ten (3p) inLevel II Jumpers 3'3 - 3'6 Round Two

ASWA 2011 Mexico International Show
CH (12p) in 4YO Mares
CH (12p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round One
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round Two
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Gambler’s Choice

ASWA 2011 El Paso National Show
Top ten (3p) in 4YO Mares
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round One
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round Two
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Gambler’s Choice

ASWA 2011 Fort Bliss Local Show
Top ten (3p) in 4YO Mares
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round One
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round Two
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Gambler’s Choice

ASWA 2011 South Carolina Qualifier Show
Top ten (3p) in 4YO Mares
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round One
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round Two
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Gambler’s Choice

ASWA 2011 German International Show
Top ten (3p) in 4YO Mares
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round One
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round Two
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Gambler’s Choice

ASWA 2011 Columbia National Show
Top ten (3p) in 4YO Mares
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round One
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round Two
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Gambler’s Choice

ASWA 2011 Fort Jackson Local Show
CH (12p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round Two
Top ten (3p) in 4YO Mares
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Round One
Top ten (3p) in Level II Jumpers 3'3 - 3'6 Gambler’s Choice
© Moorwoos Stables - All rights reserved | virtuaalitalli | a SIM-game stable