etusivu
esittely
hevoset
toiminta
yhteydet

sydän Lokakuun kommenttikekkerit sydän

Halajatko kattavaa kommenttia virtuaalihevosesi piirretystä kuvasta? Ilmoita hevosesi Mallaspuron lokakuisiin kommenttikekkereihin. Nämä ovat kuin näyttelyt, joissa hevosia ei laiteta paremmuusjärjestykseen eikä arvonimiä ole tarjolla; täältä poistut vain rakentavaa palautetta rikkaampana!

Info & osallistuminen

  • Palautteen antajana toimii Lynn
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä on 24.10.2013. Tapahtumalla ei ole varsinaista päivämäärää, mutta pyrin pusertamaan kommentit sivulle marraskuun puoliväliin mennessä. Päiv. 20.11.: Aikaistuneen muuton takia kommentointi viivästyy, pahoittelut!
  • Max. 6 hevosta / luokka, max. 1 hevonen / omistaja / luokka, max. 2 luokkaa / omistaja, max. 1 luokka / hevonen
  • Osallistumiset mailitse (jammiska@gmail.com) otsikolla Kommenttikekkerit 10/13
  • Osallistumismuoto luokkiin 1&2: Luokka (rv) Omistaja - <*a href="hevosen osoite">Hevosen nimi<*/a> - <*a href="kuvan osoite">Kuva<*/a>; poista tähdet
  • Osallistumismuoto luokkaan 3: Luokka (rv) Omistaja - <*a href="hevosen osoite">Hevosen nimi<*/a>; poista tähdet

Luokat & arvostelu

Luokat yksi ja kaksi: Valitse yksi kuva, josta haluat saada arvion. Palautteessa keskitytään kokonaisvaltaisesti kuvan onnistuneisiin elementteihin sekä annetaan kannustavassa hengessä vinkkejä, joiden avulla kuvaa voisi parantaa tai tulevista kuvista saada vieläkin hienompia.

1. Rakennekuva
Varoituksen sana: arvioija ei oikeasti tiedä rakenteista juuri mitään. Kai. Painoarvo on rakenteessa ja hevosen olemuksessa, eikä taustaa tarvita - mutta jos sellainen on, vilkaisen sitäkin.

2. Muu kuva
Kuva voi olla millainen tahansa: tyyli, aihe ja toteutustapa vapaa.

3. Kuvasarja
Onko hevosellasi useampi kuva? Tässä luokassa arvostellaan useamman kuvan muodostama kokonaisuus.

Osallistujat & kommentit

1. Rakennekuva 6/6
Kopoin - Enkeliklaani - Kuva
Kauniin värinen tamma, jolla on hauska merkki! Kuva ilahduttaa hallitulla, tasapainoisella ja siistillä väritystyöllään, jossa ei ole säästelty yksityiskohtia. Hevonen on hyvin tunnistettavissa suomenhevoseksi ja juoksijaksi, mutta voisi olla tammamaisempi. Pää on melko pitkänmallinen, mutta hevosella on miellyttävä, rauhallinen mutta samalla valpas ilme. Hevosen selkä on jopa hieman köyry ja lautanen huipukas sekä laskeva. Jaloissa nestettä; vaikutelma poistuisi, kun jalkoihin piirtäisi näkyviin enemmän ja selkeämmin yksityiskohtia. Ps. ihastuttava otsapanta!

Kiiskinen - Skeymoor Rónan - Kuva
Ihastuttavan letkeällä viivalla piirretty sarjakuvamainen rakennekuva, joka saa kiitosta persoonallisesta otteestaan ja söpöstä pörröhännästä. Vähäeleinen väritys sopii kuvan tyyliin. Ori on komea ja ryhdikäs ja näyttää varsin vireältä. Hevonen on taitavasti toteutettu rotunsa edustaja paksuine kauloineen ja peruspuoliveristä raskaammasta rakenteestaan huolimatta hyvin sporttisine olemuksineen. Selkälinja on melkoisen kaareva ja sen oloinen, ettei sopivaa satulaa ihan ensisovittamalla löydy... Taakse toivoisin lisää ytyä ja kokoa, jotta se olisi tasapainoisempi pari etuosalle.

Kioja - Stubbhårig - Kuva
Vallan ihastuttava kiharahäntäinen vuonohevosneiti! Tarkkaavaisen näköinen tamma, jota olisi kiva käydä rapsuttelemassa. Kuva on kokonaisuudessaan upea; rohkea, syksyisen myrskyävä tausta sopii vuonojen kasvatille loistavasti. Tammalla on piirteetön säkä, todunomainen kaula ja syvä rintakehä. Selkä ja lanne ovat rodunomaiset. Kokonaisuudessaan hevonen on hyvin sopusuhtaisen oloinen ja rodunomainen. Väritys ja kuvan toteutus on kauttaaltaan yksinkertaista (poislukien aivan ihana häntä!) ja tasapainoista.

evan - Hearts Remina - Kuva
Hevosen osoite ei toimi.

Elisa - Poltergeist - Kuva
Näyttävä ja miellyttäväluontoisen näköinen urheiluhevonen, jonka väri kuitenkin herättää hieman kysymyksiä ruskeiden jouhien ja ruunikolle ominaisten tummien jalkojen ja turvan takia. Hevosella on kauniin kaareva, orimainen ja pitkä, joskin hieman tasapaksu kaula sekä selkeäpiirteinen pää. Sillä on lyhyt säkä, melko tasapainoisen näköinen joskin mielestäni aavistuksen pitkänmallinen selkä ja kauniit jalat. Rungon soisin olevan kauttaaltaan ihan hivenen syvempi, jolloin selän ja kaulan pituus tasapainottuisivat. Ori on rauhallisen ja huolitellun näköinen kiiltävine ja letitettyine jouhineen. Komistus!

Susanna - Oldsfell's Blanche - Kuva
Yksinkertainen, läpipiirretyn näköinen kuva sirorakenteisesta ja kevyestä tammasta. Valot ja varjot ovat löytäneet aivan oikeita paikkoja, mutta ne saisivat olla paljonkin vahvempia ja eritoten jalkojen kanssa tarvittaisiin lisää rohkeutta, jotta ne eivät jäisi yksisävyisiksi ja yksityiskohdattomiksi. Tammalla on kevyt, kaareva kaula, korkea säkä ja melko jyrkästi laskeva lautanen. Oldenburgiksi se on mielestäni hieman turhan keveä, ne kun useimmiten ovat yhä usein melko järeitä puoliverisiä.

2. Muu kuva 6/6
Kiiskinen - Thanatos - Kuva
No mutta onhan se nyt upea, totta maar. Yksityiskohtainen, vauhdin hurmaa huokuva kuva, jossa on hauskalla tavalla luotu hevoseen maalausmainen, onnistunut tekstuuri. Hevosen pienimmätkin yksityiskohdat on toteutettu ihailtavalla huolellisuudella ja yleisesti haastavaksi koettu musta väri on onnistunut mahtavasti. Hevosen runsaat yksityiskohdat saavat riimun näyttämään pieniltä osin jopa hieman keskeneräiseltä, jos kuvaa oikein tarkasti natseillen tuijottaa. Itse olisin mahdollisesti lisännyt kuvaan liikkeen tuntua iskemällä taustan puita vähän liikeblurratumman oloiseksi; luovathan ne nytkin syvyysvaikutelmaa, mutta aavistuksen "vauhtiviivoittuneina" ne saisivat kuvan näyttämään vähemmän pysäytetyltä hetkeltä.

Kioja - Susikallion Suklaanappisilmä - Kuva
Aivan liikuttavan suloinen kuva! Varsa näyttää niin onnelliselta ja huolettomalta kelliessään ja köllötellessään pehmeällä nurmella, ettei ole tosikaan. Se on niin sydäntäsärkevän söpö, että tekee aivan valtavasti mieli päästä paijailemaan ja halailemaan sitä. Varsan hauskat päänmerkit ja kirjava väritys tekevät siitä jotenkin kovin veitikkamaisen oloisen tapauksen. Toteutus on hyvin yksinkertainen, mutta miellyttää minun silmääni kovasti. Ei aina tarvitse kikkailla yksityiskohdilla - ihanan tunnelman voi saavuttaa muillakin keinoilla. Kuvassa on ihanasti vangittuna varsan onnenhetki.

Dimma - Slečna Tajemná - Kuva
Vau, miten tuo sininen silmä vangitseekaan katseen. Tässä meillä on kuva, jossa mustassa hevosessa on uskallettu käyttää mukavasti niin tummia kuin vaaleitakin sävyjä. Kokonaisuutena kuva on hyvin yksinkertainen, mutta onnistunut. Paikka paikoin, kuten silmässä ja korvissa, soisin toteutuksessa olevan hieman jämäkämpää ja terävämpää otetta, mutta esimerkiksi hevosen tähti on tehty aivan upeasti. Hieman vaaleampi tausta voisi tehdä mustalle hevoselle paremmin oikeutta.

Juco - Achuta Raziq Kuva
Irtohypytyskuvia ei turhan usein näekään! Hevonen ei kenties yllä anatomisesti aivan valiosakkiin, mutta kuva itsessään on kovin ihastuttava ja sisältää hienoja yksityiskohtia. Erityisesti mainitsen orin hienosti toteutetun silmän ja sen ympäryksen. Kauniinsävyisellä ruunivoikolla on ihana päänmerkki ja yritteliäs ilme. Jokin hevosen olemuksessa oikein huokuu päättäväisyyttä; se näyttää todella haluavan hypätä ja ylittää esteen onnistuneesti. On piristävää nähdä kuvaus tilanteesta, joka melko harvoin päätyy virtuaalihevosen kuvagalleriaan. Lisää tämmöisiä!

Helena - Cinnamon Roll - Kuva
Puuväripiirros tuo oman piristävän lisänsä muiden tapahtumassa katsomieni kuvien joukkoon. Hevonen posottaa menemään melkoista ravia - tuolla askelpituudella kyllä edetään jo pitkiä matkoja ihan muutamalla harppauksella! Hevosella on ihanan iloinen ilme ja vauhdissa liehuvat jouhet. Se näyttää todella nauttivan vauhdistaan ja oikein kurottaa kaulaansa ja venyttää askeltaan päästäkseen vielä kovempaa. Toteutus on yksinkertainen, eikä esimerkiksi hevosen lihaksisto juuri piirry näkyviin, mutta se ei iloista meininkiä haittaa. Jatkossa kannattaa kiinnittää huomiota hevosen jalkoihin; tämän kuvan hevosella on hyvin ohuet jalat.

Foggy/Iisa - Wrap it hard - Kuva
Ooh, toinenkin puuvärikuva, mukavaa! Kuvassa on aivan valloittavan syksyinen tunnelma ja siitä huokuu yksi seikoista, joista minä pidän hevosharrastuksesta kovin: tätä harrastusta ei harrasteta yksin vaan yhdessä (jos ei isossa porukassa niin ainakin kaksin hevosen kanssa). Tällainen kuva voitaisiin hyvin ikuistaa minkä vain ratsastuskoulun pihalla - lyhyt juttutuokio ennen ratsastusta, hevonen jo innoissaan lähtemään matkaan. Tausta on yksinkertainen ja sellaisenaan ohjaa katseen kiinnittymään kuvan henkilöihin ja hevoseen.

3. Kuvasarja 2/6
Helena - Abigail
Suloinen shetlanninponitamma, joka on molemissa kuvasarjansa kuvissa tunnistettavissa omaksi itsekseen. Erityiskiitoksen saa kesäinen laidunkuva, jossa on monta hauskaa komponenttia. Riehakas varsa ja rapsuttelevan tamman hauska ilme tekevät kuvasta iloa huokuvan. Lepattava perhonen, lentelevät linnut ja kukat ovat mukavia yksityiskohtia, ja mielettömän hauskan lisän kuvaan tuovat voikukan haituleet, jotka leijuvat tuulen mukana. Kahdesta kuvasta rakennekuva on väritykseltään huolellisempi, mutta laidunkuvan ilo ja riemu tekevät siitä mieleenpainuvan ja viehättävän.

Naomi L. - Kavanagh Roy
Upea hevonen ja upea väri - tämä ori on kerrassaan näyttävä tapaus. Kuvasarja on varsin pätevä yhdistelmä kilpahevosen galleriaksi, mutta estepainotteisen hevosen kuvagalleriaan jään kaipaamaan estekuvaa. Nyt hevosesta jää päällimmäiseksi mieleen ajatus "kiva kouluhevonen!". Kouluratsastuskuva on todella hieno. Erityisesti siinä kiinnittää huomioni häntä sekä ratsukon keskittynyt olemus ja tekemisen meininki. Suojat jalassahan ei kouluradalle varsinaisesti ole asiaa, mutta se on sivuseikka. Kaunis väritys ja värityskirjamaisen siisti line yhdessä onnistuneen anatomian kanssa tekevät kuvasta mukavan katseltavan. Rakennekuvassa ori näyttää hivenen muita kuvia enemmän kiltiltä ja rauhalliselta harrastehevoselta, mutta kaiken kaikkiaan tämä kolmen kuvan sarja on ilahduttava kokonaisuus.

© vrl-05265, ulkoasu vrl-02324 - virtuaalitalli - a sim-game stable!