etusivu
esittely
hevoset
toiminta
yhteydet

sydän Vägavilgas EST sydän

© Lynn 2013 Lynn & Väiski © Lynn 2011

Kutsumanimi: Väiski Rotu: Eestinhevonen Sukupuoli: Ruuna
Syntynyt: 21.01.09 (5v*) Väri: Ruunikonkimo Korkeus: 146 cm
Koulutustaso: HeC - re 80 cm Hoitaja: Hoitaja - hoitopäiväkirja
Muuta: Tuntikäytössä - sopii vauhdista pitäville ratsastajille
Omistaja: Mallaspuro / VRL-05265 Kasvattaja: Taivor Saarde Synnyinmaa: EST

*Ikääntyy omistajan niin halutessa

Väiskillä ei ehkä ole kaikki mutterit ihan priimakunnossa. Lempinimensä tämäkin poni sai oikeastaan Danielilta, joka tuumasi, että sehän loikkii kuin jänis. Aiemmin ponia oltiin kutsuttu ihan vain Viliksi, mutta sen toteamuksen jälkeen oli ilmiselvää, että ruunan jänismäisyyden piti tulla esille. Vilistä tulikin Väiski, Vemmelsäären mukaan. Toisinaan saattaa Väiskistä kuulla puhuttavan myös Jussina, Jänönä, Rusakkona, Neposena ja ties millä muulla nimellä sitä ikinä onkaan tallinväen toimesta keksitty kutsua.

Väiski on kyllä vähän ärsyttävä. Ei sillä tavalla ärsyttävä, että se tekisi mitään ilkeää, vaan sillä, että se tuntuu olevan koko ajan kiinnostunut jostakin ihan muusta kuin sitä hoitavasta ihmisestä. Tallissa se mieluiten hyörisi ja pyörisi, eikä se tykkää yhtään, jos se sidotaan kiinni (mikä kuitenkin on melko välttämätön toimenpide; ilman naruahan se ei pysy paikallaan hetkeäkään). Harjata sitä saa miten päin vaan, se ei piittaa vaikka sitä puunattaisiin vastakarvaan raastinraudalla. Kavioiden nostaminen on sen mielestä yhtä tyhjän kanssa: Iisa tapaakin sanoa, että tässä meillä on hevonen, jolla on jalat tiiviisti maassa ja pää pilvissä.

Vauhdikas virolainen on niitä poneja, joille sattuu ja tapahtuu ihan koko ajan ja ihan kaikkialla. Se juuttuu riimustaan kiinni (syy, jonka takia sitä ei jätetä hetkeksikään valvomatta päitset päässään), kellahtaa pyllylleen ojaan alettuaan poikittaa ja peruuttaa maastossa, löytyy trailerista jalka etupuomin päälle jumittuneena tai kaula riimunnarulla siihen solmiutuneena ja katkaisee puomit kompastuessaan niihin. Tylsää sen kanssa ei siis tule, mutta voi kun se oppisi toteuttamaan vähän turvallisempia tempauksia.

Kaasu löytyy, ohjaustehosteet löytyy... missä jarrut? Ei missään, jos sellainen päivä sattuu. Väiski on vielä vähän yliviritetty tapaus, joka painaltaa joskus menemään ihan tuhatta ja sataa. Laukkaaminen kihahtaa tälle elukalle helposti hattuun, ja kun se kerran pääsee laukkaamisen makuun, se sitten hypähtelee vaikka paikoillaan välttyäkseen kävelemästä. Väiskissä kyllä piilee aivan mahdottoman upea ratsu. Lynnillä on kyseiseen poniin viha-rakkaussuhde. Toisinaan hän ylistää sen maasta taivaisiin ja sanoo, että jos olisi mahdollista, hän kyllä ostaisi ponin itselleen. Sitten on niitä toisenlaisia päiviä. Väiski ei vielä osaa paljoa, mutta kehittyy koko ajan henkilökunnan opissa. Melkoinen esteponi siitä on kuoriutumassa: vauhdikas, ketterä ja peloton. Peloton tulee olla ratsastajankin, sillä Väiskin kanssa meininki on usein "vauhti korjaa virheet" ja "täysiä eteenpäin, silmät kiinni ja toivo parasta".

sydän Kilpailukalenteri sydän

00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos
00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos
00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos
00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos
00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos
00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos

© vrl-05265, ulkoasu vrl-02324 - virtuaalitalli - a sim-game stable!