etusivu
esittely
hevoset
toiminta
yhteydet

sydän Seppeleen Humuliini sydän

copy; Lynn 2013 Muli, Lynn & Daniel © Lynn 2010 © AnneL 2008 © AnneL 2008

Kutsumanimi: Muli Rotu: Suomenpienhevonen Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 24.06.08 (10v*) Väri: Tummanpunarautias Korkeus: 142 cm
Koulutustaso: HeB - re 70 cm Hoitaja: Hoitaja - hoitopäiväkirja
Muuta: Tuntikäytössä - sopii kaikille ratsastajille, koulutettu ajolle
Omistaja: Mallaspuro / VRL-05265 Kasvattaja: Seppele Synnyinmaa: FIN

*Ikääntyy omistajan niin halutessa

Seppeleen Humuliini on kenties niitä hevosia, joita vilkaistaan kerran muttei enää toistamiseen. Tummanpunarautiaan suomenpienhevostamman yleisilme on alati nyrpeä, eikä se ole maailman näyttävin hevonen, mutta nuhjuisen ja äksynkin ulkokuoren alla sykkii varmasti suuri ja lämmin sydän. Muli on varsonut kolme hienoa suomenhevosvarsaa ja tuntiratsuna se on äärimmäisen opettavainen, vaikkei sillä aina olekaan hauska ratsastaa.

Muli on itsepäinen ja äkäinen tamma, jota käsiteltäessä hoitaja saa olla tarkkana. Pienikin poni osaa olla varsin hankala tapaus, ja Mulilta vastarannan kiiskinä oleminen kyllä luonnistuu oikein hyvin. Ei ole kyse yhdestä tai kahdesta kerrasta, kun tamma on vilautellut hampaita hoitajilleen. Kokemattomimmat saattavat ponin uhitteluja säikähtää, mutta Muli asettuu kyllä, kun mukana on päättäväinen ja asiansa osaava hoitaja. Mulin kanssa ei kannata hermostua, mutta toisinaan napakka kielto on paikallaan, mikäli itsepäinen suomenpienhevonen heittäytyy turhan juntturaksi.

Humuliini ei ole vielä kovinkaan osaava ratsu. Laukka on yhä toisinaan hieman hakusessa, ja ratsastuksenopettajamme Iisa naureskeleekin usein, että jos joku kykenee ratsastajalle laukannoston opettamaan, se on Muli: pienhevonen ei taatusti nosta laukkaa, jolleivät avut ole selkeät. Muli on vähän nihkeä ja tahmea ratsu, jota saa hieman puskea eteen, jotta se ylipäätään liikkuu. Esteistä se ei oikein jaksa innostua ja hallitseekin kieltäytymisen taidon, mutta pitkäjänteisen koulimisen seurauksena Mulistakin on saatu esille jo pilkahduksia oikeinkin hienosta ratsusta. Maastohevosena Muli on mitä parhain - sen tasaiset askeleet ja peloton luonne tekevät siitä todella ihanteellisen maastoratsun. Muli on myös ehdottoman hyvä ajohevonen ja toimiikin usein kokemattomien kuskien opettajana.

sydän Kilpailukalenteri sydän

00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos
00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos
00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos
00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos
00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos
00.00.0000 JAOS, Paikka, luokka - tulos

© vrl-05265, ulkoasu vrl-02324 - virtuaalitalli - a sim-game stable!