Omistajan sähköposti Kotitalli
Bavarignis

Suomalainen puoliveriori

Perustiedot

virallinen nimi Bavarignis rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori
syntymäaika, ikä 20.06.2009, 8v väri maksanrautias
säkäkorkeus 171cm omistaja Lynn, VRL-05265
rekisterinumero #PKK- kasvattaja Inka & Pauli Mäkisalo, evm
koulutus GP saavutukset -

Luonnekuvaus

Bavarignis on määrätietoista käsittelyä kaipaava melko karjas ori. Se on lahjakas kouluratsu, jolla on erityisen hieno ravi ja erinomainen kilpailupää. Bavarignis ei yleisöä hätkähdä, vaan näyttää areenalle astellessaan päin vastoin siltä kuin se ajattelisi, että vihdoinkin saan ansaitsemaani ihailua. Joskus Bavarignis uskoo osaavansa hoitaa homman kotiin ihan itse ja saattaa tarjota vähän ekstramausteita ohjelmaan yleisön riemuksi. Se on herkästi kuumuva ja ennakoimaan ryhtyvä hevonen, jonka kanssa ei samaa tehtävää kannata tahkota pitkään mitään muuttamatta. Ei nimittäin ole ihan helppoa saada itsevarmaa hevosta takaisin kuulolle, kun se on kerran päättänyt tietävänsä ihan itse, mitä seuraavaksi tehdään.

Tallissa Bavarignis on käytävänsä ehdoton valtias ja kuningas. Tuskin tallissa tapahtuu mitään ilman, että tarkkaavainen vartija tietää siitä. Karsinanaapuriksi ei kannata toista alfa-oria laittaa, sillä Bavarignis ei kohtele haastajiksi kokemiaan oreja silkkihansikkain. Ihmisille Bavarignis ei kuitenkaan uhittele, kunhan sitä käsittelee itsevarmoin ottein.

Ai niin, ja se lempinimi? Paavo. Tietenkin.

Suku

i. Baron
evm | hann trt 173cm
ii. Bernhard
evm | hann mrt 169cm
iii. Benoit
evm | hann tprt 170cm
iie. Crystal Countess
evm | hann mkm 165cm
ie. Ivorina
evm | hann m 164cm
iei. Alessandro
evm | hann m 170cm
iee. India Ink
evm | hann m 165cm
e. Mariquil
evm | fwb trn 170cm
ei. Momento
evm | fwb mrn 168cm
eii. Monotypia
evm | hann m 169cm
eie. Padme
evm | fwb mrn 170cm
ee. Marissa
evm | fwb prt 168cm
eei. Cordial Chap
evm | trak rt 175cm
eee. Merenque
evm | fwb vrt 170cm

Bavarigniksen emä Mariquil oli alunperin tarkoitus laittaa tiineeksi Baronin jo vanhemmalla isällä Bernhardilla. Mariquililla on vain yksi aiempi varsa, joka on niin nuori, ettei siitä voi tehdä arviota suoritushevosena. Käyttämällä tunnetusti tasaista laatua jättänyttä huippuperiyttäjä Bernhardia oltaisiin pelattu varman päälle ja suurennettu todennäköisyyttä saada laadukas varsa. Bernhard kuitenkin ehti menehtyä ennen kuin astutuskausi pääsi kunnolla käyntiin, ja Bavarigniksen kasvattajat olivat orivalinnan suhteen jälleen lähtöpisteessä. Bernhardilla oli useampi hieno poika, ja lopulta Mäkisalot päätyivät Baroniin sen emälinjan vuoksi. Ivorinan takana on lukuisia huippusuorittajia jättänyt tammalinja, ja vaikka Baronin kilpaura on vasta nuori eikä se ole ehtinyt tuottaa montaakaan ratsastusikäistä jälkeläisikäluokkaa, siinä on kaikki ainekset menestykseen niin suoritus- kuin jalostushevosenakin.

Mariquilin oma emä Marissa on Mäkisalojen ensimmäisen polven kasvatti. Mariquil oli Marissan kolmas varsa, ja kaksi vanhempaa orivarsaa Mäkisalot myivät. Kolmatta kertaa tammaa astuttaessaan kasvattajat toivoivat saavansa vihdoin hyvän tamman emälinjaa jatkamaan. Isäksi he valitsivat kotimaisen supertähden, Momenton, jonka hienoja varsoja on myyty maailmalle kilpahevosiksi lukuisia kappaleita. Momento tunnetaan erinomaisesta ratsastettavuudesta ja miellyttävästä temperamentista. Mariquil on sekin tasaluontoinen, ja koska se olisi ennemmin jopa hieman turhan pehmeä ja hidas kilpahevoseksi, sille uskallettiin käyttää säpäkkää ja orimaista Baronia. Lopputulema olikin paljon emäänsä kilpahevosmaisempi Bavarignis.

Jälkeläiset

Ulkoasu © 2011 Mayflower Layouts / Tausta © All Free Backgrounds / Muokkaus & muu materiaali © VRL-05265 / Virtuaalihevonen