Perustiedot

Nimi: Bavarignis
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 20.06.2009 (8v)
Säkäkorkeus: 171 cm
Väri: Maksanrautias
Koulutus: Tavoite GP
Omistaja: VRL-05265
Kasvattaja: Inka & Pauli Mäkisalo, evm
VH17-031-0664 | PKK2505

Kuvagalleria

Kilpailukalenteri

Hevonen kilpailee porrastetuissa. Katso statistiikka.

Näyttelyt

Rakenneluokat
05.01.2018 tuom. Odelie, EO-sert
16.01.2018 tuom. Anne & Odelie, LKV BIS1 KTK-sert
27.01.2018 tuom. Viiru, EO-sert
14.02.2018 tuom. aksu, tulos

Bavarignis

KTK-kelpoinen, Finest-kelpoinen

Bavarignis on määrätietoista käsittelyä kaipaava melko karjas ori. Se on lahjakas kouluratsu, jolla on erityisen hieno ravi ja erinomainen kilpailupää. Bavarignis ei yleisöä hätkähdä, vaan näyttää areenalle astellessaan päin vastoin siltä kuin se ajattelisi, että vihdoinkin saan ansaitsemaani ihailua. Joskus Bavarignis uskoo osaavansa hoitaa homman kotiin ihan itse ja saattaa tarjota vähän ekstramausteita ohjelmaan yleisön riemuksi. Se on herkästi kuumuva ja ennakoimaan ryhtyvä hevonen, jonka kanssa ei samaa tehtävää kannata tahkota pitkään mitään muuttamatta. Ei nimittäin ole ihan helppoa saada itsevarmaa hevosta takaisin kuulolle, kun se on kerran päättänyt tietävänsä ihan itse, mitä seuraavaksi tehdään.

Tallissa Bavarignis on käytävänsä ehdoton valtias ja kuningas. Tuskin tallissa tapahtuu mitään ilman, että tarkkaavainen vartija tietää siitä. Karsinanaapuriksi ei kannata toista alfa-oria laittaa, sillä Bavarignis ei kohtele haastajiksi kokemiaan oreja silkkihansikkain. Ihmisille Bavarignis ei kuitenkaan uhittele, kunhan sitä käsittelee itsevarmoin ottein.

Ai niin, ja se lempinimi? Paavo. Tietenkin.

Sukutiedot

i. Baron
evm | hann trt 173cm
ii. Bernhard
evm | hann mrt 169cm
iii. Benoit
evm | hann tprt 170cm
iie. Crystal Countess
evm | hann mkm 165cm
ie. Ivorina
evm | hann m 164cm
iei. Alessandro
evm | hann m 170cm
iee. India Ink
evm | hann m 165cm
e. Mariquil
evm | fwb trn 170cm
ei. Momento
evm | fwb mrn 168cm
eii. Monotypia
evm | hann m 169cm
eie. Padme
evm | fwb mrn 170cm
ee. Marissa
evm | fwb prt 168cm
eei. Cordial Chap
evm | trak rt 175cm
eee. Merenque
evm | fwb vrtkm 170cm

Bavarigniksen emä Mariquil oli alunperin tarkoitus laittaa tiineeksi Baronin jo vanhemmalla isällä Bernhardilla. Mariquililla on vain yksi aiempi varsa, joka on niin nuori, ettei siitä voi tehdä arviota suoritushevosena. Käyttämällä tunnetusti tasaista laatua jättänyttä huippuperiyttäjä Bernhardia oltaisiin pelattu varman päälle ja suurennettu todennäköisyyttä saada laadukas varsa. Bernhard kuitenkin ehti menehtyä ennen kuin astutuskausi pääsi kunnolla käyntiin, ja Bavarigniksen kasvattajat olivat orivalinnan suhteen jälleen lähtöpisteessä. Bernhardilla oli useampi hieno poika, ja lopulta Mäkisalot päätyivät Baroniin sen emälinjan vuoksi. Ivorinan takana on lukuisia huippusuorittajia jättänyt tammalinja, ja vaikka Baronin kilpaura on vasta nuori eikä se ole ehtinyt tuottaa montaakaan ratsastusikäistä jälkeläisikäluokkaa, siinä on kaikki ainekset menestykseen niin suoritus- kuin jalostushevosenakin.

Mariquilin oma emä Marissa on Mäkisalojen ensimmäisen polven kasvatti. Mariquil oli Marissan kolmas varsa, ja kaksi vanhempaa orivarsaa Mäkisalot myivät. Kolmatta kertaa tammaa astuttaessaan kasvattajat toivoivat saavansa vihdoin hyvän tamman emälinjaa jatkamaan. Isäksi he valitsivat kotimaisen supertähden, Momenton, jonka hienoja varsoja on myyty maailmalle kilpahevosiksi lukuisia kappaleita. Momento tunnetaan erinomaisesta ratsastettavuudesta ja miellyttävästä temperamentista. Mariquil on sekin tasaluontoinen, ja koska se olisi ennemmin jopa hieman turhan pehmeä ja hidas kilpahevoseksi, sille uskallettiin käyttää säpäkkää ja orimaista Baronia. Lopputulema olikin paljon emäänsä kilpahevosmaisempi Bavarignis.

Jälkeläiset

Tarjolla jalostukseen.
Astunut tamman Valine Alme.

Päiväkirja ja valmennukset

Sulho, 21.01.2018 kirjoittanut omistaja

Kuinka hassu sattuma olikaan, että Valman astutettavaksi viedessään Daniel sai kuulla sille valitun orin olevan hiljaisessa myynnissä. Se ikään kuin lipsahti oriaseman tällipäälliköltä, joka oli heitä vastassa heidän saapuessaan. Ajatus jäi kytemään, tietenkin. Hevosenostoaihe oli ollut ahkerasti pinnalla, kun Daniel oli suunnitellut omaa kasvatusharrastustaan.

Valma ja Bavarignis olivat Danielista kiinnostava yhdistelmä. Harrastehevosta varsasta tuskin tulisi, mutta itselleen tehdessään Daniel ei siitä murehtinutkaan. Hän saattoi jalostaa rakennetta ja liikettä tiettyyn pisteeseen saakka luonteekin kustannuksella, tai jos nyt ei kustannuksella, niin ilman, että se oli ykkösprioriteetti. Tulevan varsan isänä käytetty Bavarignis oli orimainen ja voimakas, ja toistaiseksi sillä oli hyviä tuloksia kansallisista vaativa B -tasolta. Daniel oli seurannut hevosta ja todennut, että kyllä se siitä ylöspäin vielä nousisi. Pääasia kuitenkin oli se, mitä sillä oli tarjota varsalle sukunsa ja rakenteensa osalta, sillä koulutustasohan ei tunnetusti periytynyt.

Valma oli paljon Bavarignista kevyempi, mitä tuli ratsastettavuuteen, mutta siinä oli omat kommervenkkinsä. Ehkä Bavarigniksesta saataisiin varsaan tietynlaista rohkeutta, jotta rutiinit eivät olisi varsalle yhtä tärkeitä kuin emälleen. Ja, Daniel toivoi, Bavarigniksen suvun kautta varsaan tulisi myös kokoa. Sekä orin isä- että emälinjan tiedettiin jättäneen melko suuria jälkeläisiä.

Varsahaaveita pyöritellessään Daniel ihasteli Bavarignista yhä lisää. Hän tiesi jo jalostusvalintaa tehdessään suorittamiensa tietohakujen vuoksi hyvin paljon hevosesta, ja koska tunne siitä, että hevonen oli hyvä, oli niin vahva, hän uskalsi ottaa asian puheeksi vaimonkin kanssa.

Lynn huokaisi syvään, hymyili kuivasti ja sanoi:
"Niin tietenkin. Kyllähän sä nyt jalostusorin tarvitset, jos aiot olla vakavastiotettava hevoskasvattaja."
Vaikka se lausuttiin vitsailevaan sävyyn, Lynn oli jo alistunut kohtaloonsa. Kun Valma haettaisiin miehelästä kotiin, eiköhän sieltä kotiutuisi myös sulho. Innostunutta Danielia oli mahdoton pidellä aisoissa.

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen