Perustiedot

Nimi: Tigraine
Rotu: FWB
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 29.09.2017, 3v
Säkäkorkeus: kasvaa (~169cm)
Väri: tummanruunikko
Koulutustaso: koulutetaan
Paintosulaji: esteratsastus
Kasvattaja: VRL-05265
Omistaja: VRL-05265
VH- | PKK

Päiväkirjamerkinnät

14.12.2017 - Kolmas kartanon neito Lue
29.12.2017 - Hyytävää Lue
05.01.2018 - Aina pieni pettymys Lue
23.01.2018 - Pupu pöksyssä Lue

Roolipelit

06.01.2018 - Maneesilla Lue

Kilpailukalenteri

00.00.0000 - Kutsu - laji, taso - sijoitus

Tigraine

Tigraine ei ole mikä tahansa hevonen. Se syntyi Rosengårdien tilalla Gullössa, vaikka sen emä asui syntymän hetkellä Liekkijärvellä Seppeleen ratsastuskoululla. Niinpä niin - pieni Granni oli alkionsiirtovarsa. Kaikki ei mennyt aivan niin kuin piti; Grannin elämään on mahtunut kommelluksia ja välillä synkkiäkin huolen hetkiä. Nyt näyttää kuitenkin valoisammalta: Granni on terve nuori hevonen, josta aiotaan kouluttaa oikea estehevonen. Siinä sitä sitten tuleekin jo seuraava mutka vastaan. Hevosta kouluttamaan on nimittäin nakitettu nuori Jusu Rosengård, josta tytön äiti on päättänyt saada koulittua nimekkään ammattilaisratsastajan tilan omien kasvattien satulaan. Jusulta edellytetään roppakaupalla itsenäisyyttä, rohkeutta ja kunnianhimoa, eikä niitä ole hänelle järin suurella kauhalla jaettu.

Luonnekuvaus

Grannin koko elämä on ollut taistelua. Siitä on kasvanut sitkeä ja itsenäinen hevonen. Granni on ylpeä, nopea ja kovaluonteinen, eikä sillä juuri ole huumorintajua. Kun muut hevoset yrittävät leikkiä sen kanssa, se harvoin ymmärtää niiden tarkoitusta. Hapannaamaiselta yleisilmeeltään se muistuttaa kovasti emäänsä, Bijou Toujoursia, jonka lempinimi Tikru on syntynyt tamman petomaisesta luonteesta. Granni on kuitenkin Tikrua hieman rehdimpi. Sen mielipiteet eivät muutu yhtä hävyttömän nopeasti kuin emänsä, eikä se ehkä ole ihan niin ovelakaan. Tämä tamma ei juuri tarjoa yllätyksiä arkikäsittelyssä. Se on tasaisen hapan ja osoittaa mieltään irvistelemällä, mutta ei sentään odota tilaisuutta päästä upottamaan hampaansa selkänsä kääntäneen ihmisen ihoon.

Grannin ja sen heinäkasan väliin ei ole menemistä. Varsalaumassa se oli porukan pahnanpohjimmainen, joka päästettiin syömään viimeisenä. Ehkä se yrittää kompensoida sitä seikkaa nykyisellä sikamaisella ruoka-ajan käytöksellään. Vastapainoksi tälle arkiselle kenkkuudelleen se on kuitenkin esimerkiksi matkustaessa melkein konemaisen helppo. Sille ei kai juolahda mieleenkään, että traileriin menoa tarvitsisi jännittää. Se vaan menee.

Tamma on jo ehditty sisäänratsastaa ja se menee kaikki askellajit selästä. Kovin paljon muuta se ei vielä osaa, mutta kaasusta, jarrusta ja (edes suurpiirteisestä) ratista on hyvä jatkaa nuoren kanssa eteenpäin. Granni on aika meneväinen ja energinen.

Sukutaulu

i. Tranquille K
178cm rnkm KWPN
VIP MVA Fn, KTK-II
62 ERJ-sijoitusta
ii. Rocket K
evm | 176cm m KWPN
iii. Renaissance
evm
iie. Shonda
evmI
ie. Lumoline
evm | 173cm rtkm KWPN
iei. Lux Lumos
evm
iee. Chantelle
evm
e. Bijou Toujours
trn 163cm trak
VIP MVA Fn, KTK-III
20 ERJ-sij.
ei. Donauwelle
evm | 168cm trn trak
eii. Tänzerin
evm | 169cm rnkm trak
eie. Dalia Bonbon
evm | 164cm mrn trak
ee. Brillant
evm | 161cm m trak
eei. Casparil
evm | 163cm trn xx
eee. Ballerina
evm | 167cm m trak

Ei jalostuskäytössä.

Kuvagalleria

Varsakuvat


Granni 3-vuotiskaudellaan Auburnin kartanon maneesissa.

Aikuiskuvat

kuvat

Virtuaalihevonen -- Ulkoasu © M Layouts -- Muokkaus, tekstit & kuvat © Lynn (VRL-05265) -- 3-vuotisrakenteen tausta Auburn Estate