» Virallinen nimi: Zlatan Glavna » Kutsumanimi: Vilma
» Rotu: Kinskynhevonen » Syntymäaika: 19.10.2010 (5v.)*
» Sukupuoli: Tamma » Säkäkorkeus: 170 cm
» Väri: Voikko » Omistaja: moar (VRL-02324)
» Kasvattaja: Zlatan » Rekisterinumero: Ei rek.
» Painotus: Yleispainotus/Esteet » Koulutustaso: 130cm, Helppo A
37kpl villiä sijoitusta (23 kpl esteratsastus - 14kpl kouluratsastus)
3kpl alaisia sijoituksia (1kpl KRJ - 2kpl ERJ) -» Kilpailukalenteri!
* Ikääntyy säännöllisen epäsäännöllisesti / virtuaalihevonen

Pieni kuvaus Vilmasta

vilmanrakenne

Vilma on reipas ja elämäniloa täynnä oleva hevostamma joka tulee toimeen lähes jokaikisen hevosen sekä ihmisen kanssa. Tamman lempeän älykäs katse sen kullan värisissä silmissä herättää luottamusta ja ihastusta kaikkialla minne ikinä se vain korvat hörössä asteleekin.

Osaa kilttikin tamma kuitenkin kärttyillä! Vilma on hevonen, jota hermostuttaa ja ärsyttää suuresti mikäli ympärillä on aivan liian paljon hälinää silloin kun se haluaisi rentoutua rauhassa. Tästä syystä tyttö asustaakin rauhallisemmassa päätallissa kisatallin sijaan - vaikka onkin todella aktiivisessa kilpailukäytössä. Tosin toisin kuin helposti saattaisi kuvitella, toisinaan Vilma myös pitää hälinästä. Kylläkin ainoastaan kisapaikoilla, mutta kuitenkin. Silloin kun on niin paljon kaikkea kivaa ja mielenkiintoista katseltavaa, ettei millään malta, saatika varsinkaan huvita olla vaippa vinossa!

Tamman ratsastettavuus on lähes optimaalinen, kuin automaattiautolla ajaisi. Tai no, kengurubensalla tankatulla autolla.. Pienet pukit nimittäin tapaavat olla päivän piristäjinä yleensä niin tasaisessa puurtamisessa. Eihän tytsy sitä pahallaan tarkoita - se vain joskus on niin innostuneena tehtävästä että ilonväristykset täytyy purkaa nostamalla takajalat ilmaan hirnahtaen! Oikeinpäin ja kuulolle tamma hakee jo itsestään, eikä sen suuta ole liian kovalla kädellä pilattu vaan herkimmätkin ohjasavut menevät kyllä perille. Istunnalla ratsastaminen on kuitenkin avainasemassa Vilman selässä istuessa - matkustamiseen ei todellakaan ole mahdollisuutta.

Vaikka esteet ovatkin tamman todellinen intohimo, ei kouluratojenkaan kiertäminen ongelmia tuota notkealle Vilmalle. Vaikka liikettä ja potentiaalia löytyykin vaikka kolmelle muulle hevoselle, ei tytön keskittymiskyky aivan riitä helppoa aata pidemmälle. Rataesteillä Vilman jalat nousevat tällä hetkellä jo reilusti 130 senttimetrin korkeudelle, joskin kehittymiselle on vielä tilaa - hyppäähän tamma yksittäisenä jopa 150cm!

Hoitotoimenpiteet hoituvat kuin huiskis vain, tamma ei pure eikä potki, vaan ainoastaan puhisee nautinnostaan lähes transsin omaisessa tilassa. Mitään kumisella pyörösualla hankaamista parempaa tämä hevonen ei yksinkertaisesti tiedä! Vaikkakin karvathan siinä sekaisin menee, mutta neitiähän se ei haittaa - ainakaan niin kauan kuin hieronnan jälkeen saa oikein perusteellisen käsittelyn silkinpehmeällä kiillotuskäsineellä.. Tamma näet on erityisen tarkka karvapeitteestään. Piehtaroimisenkin jälkeen tytön menoa on hauska katsella - ensin perusteellinen ravistelu, sitten kunnon laukkapyrähdys ja jälleen hieman ravistelua niin, että viimeinenkin pölynhippunen on poissa sen kiiltävän voikosta turkista.

sukutaulukuva
Zlatan Glavna
Kinskynhevonen, voikko, 170cm
HelppoA -- 130cm
i. Osprchovat
» Kinsky, voikko, 166cm
» 100cm -- He B
ii. Slechetný evm
» Kinsky, voikko, 169cm
ie. Veliký evm
» Kinsky, voikko, 163cm
e. Sluneční Záře
» Kinsky, voikko, 168cm
» 100cm -- He A
ei. Mladenaèki evm
» Kinsky, rautias, 169cm
ee. Mladý evm
» Kinsky, voikko, 168cm