» Virallinen nimi: Unartig Mädel » Kutsumanimi: Una
» Rotu: Lewitzer » Syntymäaika: 15.7.2007 (9v.)*
» Sukupuoli: Tamma » Säkäkorkeus: 138cm
» Väri: Ruunikonkirjava » Omistaja: moar (VRL-02324)
» Kasvattaja: Lisa Düchen » Rekisterinumero: VH06-061-3373
» Painotus: Yleispainotus/laukat » Koulutustaso: HelppoB/100cm, G1
Saavutukset: 52 200v€ (ponilaukat) statistiikka 08: 4-2-2-0
15kpl villiä sijoitusta (14 kpl esteratsastus - 1kpl kouluratsastus)
5kpl alaisia sijoituksia (3kpl KRJ - 2kpl ERJ) -» Kilpailukalenteri!
* Ikääntyy säännöllisen epäsäännöllisesti / virtuaalihevonen

Pieni kuvaus Unasta

una riehuu

Touhukastakin touhukkaampi ilopilleri, joka todella tuo aurinkoa sadepäiviinkin olemuksellaan ja tempauksillaan. Una on vekkuli ponitamma, minkä erottaa niin värinsä kuin kokonsakkin takia Kenstonin tammalaumasta. Tamma oli oikeastaan varsinainen heräteostos - jos niin nyt saa elävästä olennosta sanoa. Sen hankkimista talliin ei ole kyllä kukaan koskaan katunutkaan, sillä jokainen päivä Unan kanssa on kuin yksi luku jostakin mielenkiintoisesta kirjasta. Jekkuja ja erilaisia sattumia ei ponin kanssa eläessään joudu kaipaamaan, niitähän nimittäin löytyy!

Ponitammaa voisi lähes tulkoon kutsua Pollemaisesti maailman monimmaksi poniksi, sillä tuntuuhan Unalta luonnistuvan aivan kaikki aktiviteetti mitä sillä harrastetaan. Ei joka ponista olisi kisaamaan menestyksekkäästi esteillä, koulussa ja vieläpä ponilaukoissakin sekä aloittelemaan kenttäratsastuksen helppoja luokkia. Laukoissa varsinkin ponin vikkelät kintut sekä sitkeys ja voitonhalu ovat löytäneet oikeat paikkansa, rikkoihan Una maidenin, allowancen sekä jopa kolmannen ja toisen graden ensi yrittämillä! Kaikkein ihaninta pienen intiaaniponin menon katselemisessa on se, miten tamma on aivan koko kultaisella sydämellään mukana kaikessa mihin se pienen vaaleanpunaisen turpansa ikinä työntääkään.

Ponia hoitaessa on oltava jatkuvasti läsnä, sillä pienenkin haaveilun saattaa keskeyttää kipakka pikkuruinen töytäisykuopaisu jommasta kummasta symmetrisen pyöreästä etukaviosta.. Eihän tökkäys kova ole, mutta sopiva antamaan pieniä mustelmia - sekä huomiota Unalle, niinkuin se oli asian suunnitellutkin ovelissa ponin aivoissaan.
Tamma tykkää touhottaa mukana kun sitä harjailee, uteliaat korvat seuraavat jokaista hoivaajansa liikettä ponin miettiessä seuraavaa kommellusta - harjojen varastaminen sekä ihmisen töytäisy kumoon tämän putsatessa kavioita ovat eräitä ponin bravuureita.

Sopivan kipakkaa menoa - näin eräs valmentaja tokaisi ponin ratsastettavuudesta kokeillessaan vieteriponia. Tyttö osaa niin paljon erillaisia loikkia ettei voisi todeksikaan uskoa! Maastossa Una onkin kaikkein mielenkiintoisin ratsastettava tallin hevosista, äärettömän luotettava, mutta myös äärettömän vikkelä..
Kumminkin tamman keskittyessä kaikki temppuilu unohtuu ja sen todellinen suorituskyky pääsee esille, vilkahtaapa silmissä myöskin pilkahdus tosikkoa. Eläimeksi Una on todella itsekriittinen, mikään ei kiukuta niin paljoa kuin esteen pudottaminen tai hännille jäänti laukkakisoissa. Tästä syystä tamma onkin loistava kilpaponi - periksi ei anneta!
Vaikkakin Unan kaikki kolme askellajia on puhtaita sekä keskimääräistä parempia, sen laukka on ihan yli kaiken! Kuin täysiverisen laukka ängettynä pikkuponiin - sujuvaa, pyörivää ja pitkää sekä matkaavoittavaa ja helposti säädeltävissä. Laukkastarteissa ponista tuntuu löytyvän aina vain uusia vaihteita mitä haastavampaan seuraan sen laittaa, monesti kuuleekin ihmeteltävän miten näin lyhyistä jaloista lähtee näin pitkää laukkaa!

sukutaulukuva
Unartig Mädel
lewitzer, ruunikonkirjava, 138cm
HelppoB / 100cm / Grade I
i. Sohn evm
» lewitzer, rautiaankirjava, 142cm
» HeA / 80cm
ii. Spielfigur evm
» lewitzer, ruunikonkirjava, 135cm
ie. Rad evm
» lewitzer, rautiaankirjava, 138cm
e. Grauen Kind evm
» lewitzer, ruunikonkirjava, 140cm
» HeC / 90cm / allowance
ei. Prinzessin evm
» lewitzer, rautiaankirjava, 145cm
ee. Übel Junge evm
» lewitzer, ruunikonkirjava, 136cm

Valmennukset

17.06.2011 :
Valmennuksen alussa satoi aivan kaatamalla kun Aida laukkasi pääty-ympyrällä Unalla.
Unalla oli energiaa, eikä millään olisi malttanut laukata aivan rauhassa. Kun suurin kaahotus oltiin saatu karsittua aloitettiin estevalmennus lämmittelemällä n. 50cm pystyllä. Aida nosti laukan uudelleen ja ratsukko lähestyi pystyä. Una hyppäsi pienen esteen hienosti, eikä se liioitellutkaan esteen korkeutta, joka oli hyvä juttu. Unan laukka oli puhdasta ja se laukkasi koko ajan oikeaa laukkaa, eikä Aidan tarvinnut vaihtaa sitä välillä.
Korotin pystyn 70cm korkuiseksi ja pyysin ratsukkoa tulemaan sen. Una kompuroi hieman ennen estettä, joten hyppy hieman jäi paikaltaan pomppaamiseksi, joten ratsukko tuli sen uudelleen. Toisella kerralla se sujui hyvin. Seuraavaksi tein sarjan joka oli 80-90cm korkea. Sarjan toisella esteellä Una meinasi kieltää, mutta ehdin muistuttaa Aidaa ulkopohkeesta ja Una hyppäsi esteen, tosin hieman sivusta. Kun ratsukko meni toista kertaa sarjalle, neuvoin Aidaa pitämään ulkopohkeen tiukkana ja pyrkivän esteen keskelle. Tällä kertaa Una ei epäröinyt ja sarja meni hyvin, sarjaa hypättiin vielä pari kertaa.
Lopuksi tein kentälle pienen radan jossa oli 7 estettä. Kaksi okseria, sarja ja neljä pystyä, jotka olivat 80-100cm korkeita. Una laukkasi varmasti ensimmäiselle esteelle, josta oli melko tiukka käännös kakkos esteelle, mutta Aida sai helposti Unan käännettyä. Kolmos este kolahti, mutta puomi ei tippunut. Loput esteet menikin leikiten ja loppu verryttelyissä mentiin paljon voltteja käynnissä ja ravissa.
- Valmentajana Ficena