» Virallinen nimi: Divine Příšera » Kutsumanimi: Diiva
» Rotu: Kinskynhevonen » Syntymäaika: 19.07.2009 (8v.)*
» Sukupuoli: Tamma » Säkäkorkeus: 164 cm
» Väri: Voikko » Omistaja: moar (VRL-02324)
» Kasvattaja: Kateřina Divine » Rekisterinumero: VH11-243-0008
» Painotus: Yleispainotus/koulu » Koulutustaso: VaA->, 90cm
Saavutukset: 32kpl villiä sijoitusta (10 kpl esteratsastus - 22kpl kouluratsastus)
0kpl alaisia sijoituksia (0kpl KRJ - 0kpl ERJ) -» Kilpailukalenteri!
» Diiva kilpailee nimellä Divine Prisera
* Ikääntyy säännöllisen epäsäännöllisesti / virtuaalihevonen

Hieman erilainen Diiva kuin mihin totuttu

ratsastuskuva

Divine Příšera eli tunnetummin vain Diiva ei muistuta laisinkaan kutsumanimeään. Diiva omaa ujon ja melko aran luonteen, eikä olekaan kovin luottavainen muita ihmisiä kohtaan. Se kokee itsensä helposti uhatuksi, milloin saattaakin ryhtyä hieman agressiivisena käymään päälle hampain ja kavioin. Tamman kanssa saakin olla varovainen. Kun sitten Diivaan tutustuu ja luottamuksen kipinä alkaa syntymään, on tamma aivan erilainen. Loppujenlopuksi tamma on ihan suloinen nuorukainen, joka herttaisuudellaan saattaa salakavalasti valloittaa koko sydämen. Vaikkei Diiva olekaan mikään keimaileva persoona, saa se aina orien katseet itseensä ja onkin herrojen top10 listoilla.

Hoidettaessa Diiva pälyilee ensin karsinan nurkasta erittäin varovaisesti, korvat visusti luimussa. Kun se sitten lopulta kuulee tutun ystävän äänen, ottaa tamma pari askeletta lähemmäs. Vaikka luottamus olisikin jo syntynyt, olisi Diiva silti kannattavaa sitoa kiinni. Tamma kun osaa olla aika arvaamaton joinain päivinä. Harjaamisesta Diiva ei erityisemmin nauti, mutta tietää toimenpiteen olevan välttämätön. Hetken se jaksaa seistä harjauksen kohteena, mutta tamma kyllä osoittaa saman tien harjaajalle mieltä, jos tuokio rupeaa venymään liian pitkäksi. Jalkansa tamma nostaa vikkelästi ylös, kun sitä siltä pyydetään. Diiva on kuitenkin melko herkkä jaloistaan ja saattaakin ryhtyä riuhtomaan jalkaansa vihaisesti, jos saa liian kipeän osuman säteeseen. Satulaa laittaessa Diiva pysyy kyllä ihan hienosti paikallaan, mutta saattaa yrittää näykkiä sen laittajaa. Kiinni ollessaan Diiva ei onneksi kuitenkaan saa otettua hoitajasta kovinkaan helposti kiinni. Suitsien kanssa meillä ei onneksi ole ollut ongelmia laisinkaan. Eläinlääkärien kanssa kaikki hampaiden raspaukset sun muut ovat aina yhtä taistelua. Diiva kun ei todellakaan näihin hämäriin tyyppeihin luota, sillä tietää niiden aina "satuttavan". Erityisesti piikit kammoksuttavat tammaa. Kengitys puolestaan sujuu ihan näppärästi, jos kengittäjä vain on tuttu.

Ratsastaessa Diiva on ihan kympin tyttö. Sen selässä on vaivatonta istua, sillä pehmeät askeleet saavat suorastaan peppusi kiittämään tästä ihanasta kyydistä. Lisäksi sujuvan näköinen meno saa aina kateellisia huokauksia kentän laidalta. Diiva onkin upea koulukenttien valloittaja. Se on koulutettu Vaativa A tasolle saakka, tosin potentiaalia löytyisi varmasti korkeammallekin. Jos tarpeeksi hyvä kouluttaja siis löytyy, on Diiva mahdollista kouluttaa vieläkin tykimmäksi tammaksi. Tammalle ei tunnu tuottavan mikään koululiike ongelmia. Se kuuntelee hyvin ratsastajaansa, joten niin pysähdykset, tempojen hidastukset, väistöt kuin erilaiset vaihdotkin sujuvat mutkitta. Joskus tamma saattaa vaativammissa liikkeissä mennä hieman jaloissaan sekaisin, mutta tämäkin tuntuu olevan melko harvinaista. Mikään spurttailijakaan Diiva ei ole, joten hallinnassa se pysyy koko ratsastuksen ajan. Esteillä puolestaan Diivalla on vähän rytmi hukassa. Tämän vuoksi se saakin aina miettiä päänsä puhki, miten askeleet tulisi sujauttaa esteiden väliin. Tästä syntyy tilanteita, jolloin Diivan on vain yksinkertaisesti kiellettävä. Kieltoja Diivan kanssa voikin siis nähdä, mutta muuten tamma kuitenkin yrittää kaikkensa ja hallitsee radan taktiikat melko sujuvasti. Yli 90 cm korkeita se ei kuitenkaan hyppää.

Kilpaillessa tamma on aika jännittäjä. Se on mielummin syrjässä kaikelta häsläykseltä, kuin kaiken keskipisteenä. Siksi Diivaa ei olekaan ihan hyvä viedä ensimmäiseksi hälinään, vaan sen kanssa voi esimerkiksi rauhassa palloilla kilpa-areenan reunamilla, missä väkeä ei niin paljon löydy. Kilparatsastajalta puolestaan vaaditaan kylmäpäisyyttä ja viileyttä. Pienikin jännityksen ele saa Diivan aivan sekaisin. Kun kaikki nämä asiat on kunnossa, voi Diiva lähteä suorituksiinsa ihan hyvin mielin. Usein se kahmiikin palkintoja kouluradoilta. Osaa tamma myös näyttelyissäkin poseerata valokuvaajille ja tuomareille, eikä juoksutyylissäkään ole moittimista.

sukutaulukuva
Divine Příšera
Syntynyt 19.07.2010
Kinskynhevonen, voikko, 164cm
VaA-> -- 90cm
i. Bouřlivý Vítrevm
» s. 2007,
» Kinsky, voikko, 170cm
» re: 100cm -- ko: IntII
ii. Extrémní Lijákevm
» s. 2006 k. 2011
» Kinsky, ruunivoikko, 166cm
ie. Milostná Píseň evm
» s. 2004 k. 2008
» Kinsky, voikko, 168cm
e. Značky evm
» s. 2005
» Kinsky, voikko, 165cm
» re: 120cm -- ko: He A
ei. Žluč člověkevm
» s. 2003, k. 2010
» Kinsky, voikko, 172cm
ee. Tanečník evm
» s. 2003, k. 2010
» Kinsky, musta, 170cm

i. Bouřlivý Vítr on upea kinsky ori, kauniilla voikolla värillä kuorrutettuna. Vitr oli aikoinaan loistava kilparatsu koulun puolella, mutta nyt ikänsä puolesta viettää jo eläkepäiviä. Vitr on kilpaillut jopa kansainvälisellä tasolla, mutta myös seurakisoissa. Pokaaleja siltä löytyykin tuutin täydeltä, kaappi täyteen ahdattuna. Luonteeltaan ori oli melkoisen ärhäkkä tapaus, mutta kuitenkin kesytettävissä oleva herra. Vitr on kuitenkin ilmiselvästi periyttänyt piirteensä myös Diivalle. Jalostuskäytössä ori on ollut nyt parisen vuotta, tosin ori astuu tammoja vielä tälläkin hetkellä. Siltä löytyykin kannasta tällä hetkellä 12 kaunista kinskyä.

ii. Extrémní Liják oli Tsekkiläinen ruunivoikko oriherra. Lijak syntyi Tsekkiläiseen kinskynhevossiittolaan, mutta myytiin myöhemmin Saksaan koulu- ja jalostuskäyttöön. Kouluratsastuksen puolella Lijak pärjäsi kohtalaisen hyvin. Ori oli kuitenkin melko energinen luonne, ja tuhosi monet palkintonsa hyppimällä kesken kaiken pystyyn ja vaihtamalla laukanvaihdot kiitolaukaksi. Kuumasta luonteestaan huolimatta Lijak on ollut todella suosittu ori kinskyjalostuksessa. Sillä löytyy tällähetkellä jopa 30 jälkeläistä!

ie. Milostná Píseň on melko tuntematon tapaus, mutta 168cm korkea voikko tamma toimi ilmeisesti alkuvuotensa näyttelykehiä ja match showeja kierrellen. Kuitenkaan mikään erikoisen herkku Piseri ei rakenteeltaan ollut, joten tamma siirtyi kouluratsastuksen puolelle. Mitenkään erityisen korkealle Piseriä ei koskaan koulutettu, sillä kouluttajaa ei koskaan löytynyt. Tamma kilpailikin Helppo A tasolla melko hyvällä menestyksellä. Piserillä on 2 orivarsaa kannassa.

e. Značky on kaunis voikko (melkein ruunivoikkoa muistuttava) tamma. Znacky on peräisin Tsekistä tuntemattomalta farmilta, mutta kasvattajaksi on päätelty henkilöä nimeltä Kateřina Divine, joka omisti Znackyn 3 vuotiaaksi saakka. Tamma myytiinkin myöhemmällä iällä Saksaan kilpa- ja jalostuskäyttöön. Saksassa Znacky ei kuitenkaan päässyt kilpailemaan erityisesti. Muutamaan kertaan se kävi epävirallisissa näyttelyissä sekä junior tasolla koulu ja estekilpailuissa. Znacky kuitenkin viettää tällä hetkellä tyytyväisenä jalostustamman elämää, tällä hetkellä 5 varsan tyytyväisenä emänä.

ei. Žluč člověk oli väriltään voikko, 172cm korkea kinskyori. Zluc syntyi Saksalaiseen kinskyjä ja muita puoliverisiä kasvattavaan siittolaan. Zluc syntyikin perjaatteessa pelkästään siitostarkoitukseen. Sillä oli hyvä suku, mutta kilpakentille Zlucin kanssa ei tästä huolimatta aiottu tähdätä. Ori kantakirjattiin III palkinnolla, minkä jälkeen sen kanssa kierreltiin muutamissa näyttelyissä ja tämän jälkeen astuttiin runsaasti tammoja, sillä monet olivat kiinnostuneita. Zluc kuitenkin menehtyi sydämen pysähdykseen 17 vuotiaana.

ee. Tanečník poikkesi muista kinskyistä melko erikoisen värinsä vuoksi. Tane omasi upean mustan värin ja säkäkorkeutta 170cm. Tamma on peräisin samasta Tsekkiläisestä siittolasta kuin Extrémní Liják. Tane kuitenkin myytiin Lijakista poiketen Tanskaan kinskyläisiä pienimuotoisesti kasvattavaan talliin. Tane sai asua 4 muun kinskytamman kanssa ja 1 orin. Tamma kilpaili pienimuotoisesti koulun ja esteiden parissa. Myöhemmin se kantakirjattiin II palkinnolla ratsujen kantakirjatilaisuudessa. Tanelta löytyy kannasta 3 kaunista kinskytammaa.

Diivan jälkeläiset

» Voikko kinskytamma Slečna Zem -- syntynyt 20.10.2010 -- isä Mórrighan -- om. Possiikeri


Suuret kiitokset, EmmiN., Diivan luonteen sekä sukuselvityksen kirjoittamisesta! EmmiN. myöskin toi Diivan Tšekistä Englantiin.