linkkimerkki Etusivu
linkkimerkki Omat hevoset
linkkimerkki Yksityishevoset
linkkimerkki Tallin esittely
linkkimerkki Hoitajatoiminta
linkkimerkki Henkilökunta
linkkimerkki Kuvagalleria
linkkimerkki Tarinat

linkkimerkki Vieraskirja
linkkimerkki Foorumi
linkkimerkki Sähköposti

Äänestä!

Päivitetty 07.12.2013

Marian Bergmann (ent. Weigel)

koristekuva

Kuin satulaan syntynyt pitkän linjan hevosnainen köyhästä, mutta taitavasta ratsastajasuvusta. Ikää Marianilla on vain 32 vuotta, mutta silti hän on ehtinyt saavuttaa urallaan paljon, kuten useita maansa ja alueensa mestaruuksia. Hän edusti myös useamman kauden Itävallan maajoukkueessa esteratsastuksessa, mutta vakihevosensa kuoltua traagisesti päätyi lopettamaan aktiivisen kisauksen. Nykyään hän valmentaa nuorempia seuraajiaan sekä keskittyy hevoskasvatukseen ja tallin pyörittämiseen. Marianin sisimmässä eleleekin pienen pieni työholisti, joka paahtaa pitkää päivää itsestään piittaamatta. Nainen saa lähes hevosen kuin hevosen toimimaan haluamallaan tavalla, ja hän onkin erikoistunut nuorten hevosten kouluttamiseen sekä ongelmahevosiin.

Luonteeltaan Marian on ystävällinen, mutta kumminkin sen verran sanavalmis ja tempperamenttinen että hän kyllä ilmaisee mielipiteensä asiasta kuin asiasta - eikä aina niin kauniisti. Naisen puheista ei kumminkaan tule loukkaantua, vaan päin vastoin, ottaa opikseen sillä useimmiten Marian kyllä tietää mistä puhuu.

Aikaisemmin Marian omisti Weigelin Hevostilan yhdessä entisen aviomiehensä kanssa. Yhdessäelo ei kuitenkaan ollut aivan ruusuilla tanssimista, joten suhde päättyi katkeraan eroon jota Marian pakeni karistamalla Itävallan sekä Weigelin tomut jaloistaan ja muuttamalla takaisin sukunsa juurille Iso-Britanniaan. Aivan yksin nainen ei uskaltanut vanhasta kotimaastaan muuttaa, joten hän sai onnekseen ylipuhuttua kaksi Weigelin työntekijöistä mukaansa jatkamaan hommiaan Kenstonissa.

Aida Bayer

koristekuva

Aida, tuo vaaleatukkainen ja pienikokoinen ilmestys, on tallin ystävällinen jokapaikanhöylä, jonka työtehtäviin kuuluvat moninaiset arkiaskareet ja kisahoitajana toimiminen. Usein nainen joutuu hanttihommalinjastolle, sillä Jimmy on äärimmäisen taitava vierittämään ikävimmät tehtävänsä Aidan niskoille: tämän kaksikon välinen nokkapokka on yleistä viihdettä tallilla. Aida tulee tavallisesti toimeen lähes kenen tahansa - niin ihmisten kuin hevostenkin parissa - mutta Jimmyn kanssa nainen on melko usein sotajalalla. Nuori mies tekee kaikkensa ärsyttääkseen Aidaa, joka tiuskahtaa lopulta aina törkeyksiä jonkun aikaa kestettyään.

Ennen Englantiin muuttoa parivaljakon välillä kuitenkin tapahtui pientä lämpenemistä - johtuen Aidan epäonnisesta vuoden aloituksesta. Naisen pieni yksiö näet tuhoutui pitkäksi ajaksi asumiskelvottomaksi, kiitos kosahtaneiden vesiputkien sekä kämpän lämmitysjärjestelmän. Lisää kestettävää syntyi parisuhteen katkeamiseen Aidan entisen poikaystävän, Ralfin kanssa. Näinpä Aida lopulta päätyi asustamaan Jimmyn pienen poikamiesboksin sohvalle, eikä asumisesta mitään tulisi sotajalalla - niimpä he päätyivät sopimaan ainakin väliaikaisesta aselevosta.

Maanläheinen Aida on aavistuksen verran ujo ja saattaa vaikuttaa hieman tosikoltakin, mutta sitä vaaleaverikkö ei ole, vaikkei aina olekaan nauramassa jokaiselle sutkautukselle. Nuori nainen ei turhia hölise, muttei häntä kyllä voi hiljaiseksikaan luokitalla. Aidalla on pitkäpinnaisen ja maltillisen naisen maine, mutta kun hänen käpynsä pääsee palamaan, sen kyllä huomaa jokainen naisen tielle osuva. Kiukkuisen Aidan tunnistaa paukkuvista ovista ja tallissa raivoavasta siivousvimmaisesta ihmispyörremyrskystä.

Apuna Aidan hahmossa tarinoi myös Lynn M, kiitos hänelle!

Jimmy Hoffmann

koristekuva

Lahjakas (& komea) kusipää - näin Jimmyä voisi kuvailla varsin nappiin osuvasti. Nuori, 21-vuotias miehenalku toimii kuin luonnostaan oikein hevosten kanssa, saaden eläimet kuuntelemaan ja työskentelemään oikein. Jimmy omaa valtavan kisavietin ja sammumattoman menestyksen janon, joten hän on juuri se oikea hoitamaan suurimman osan Kenstonin hevosten kilpailustarteista. Mies on painottuneempi kouluratsastuksen puolelle, mutta esteetkään ei tuota vaikeuksia. Tilan kilpaikäisten ratsutus on lähes kokonaan Jimmyn vastuulla, jonka lisäksi mies vetää toisinaan myös kouluvalmennuksia.

Ratsastustaitojen lisäksi Jimmyä on siunattu myös jumalattoman hyvällä ulkonäöllä ja kropalla, minkä hän kyllä itsekkin tiedostaa. Toisin kuin muita tallin väestä, Jimmyä ei ikinä näe hiukset huonosti, saatika sontaisissa saatika virttyneissä verkkareissa. Kaiken on oltava aina täysin tiptop täydellisesti. Hän on myös todellinen materiaaliratsastaja, sillä hevosten varusteiden tulee olla samaa sävyä, mieluiten vielä samaa sarjaa ja kallista merkkiä.

Jimmy tunnetaan yhtenä tallin ja jopa koko kylän pahimpana naistenkaatajana. Hänellä on vähän väliä pientä säätöä jonkun tai no, joidenkin kanssa. Jimmyn perustaktiikka on suora flirtti, joka tuntuu toimivan lähes jokaiseen tyttöön, sekä vanhempaankin naiseen. Kirkkaan vihreiden, tummaripsisten silmien siristys on se, mitä lähes kukaan vastakkaisen (toisinaan samankaan) sukupuolen edustaja ei voi vastustaa. Paitsi tietenkin Aida, jonka mulkaisulle jää tämä mies toiseksi. Jokin nuoren miehen olemuksessaan vetoaa yksilahkeisiin saaden heidät punastelemaan ja kakistelemaan sanoissaan. Vakituista, pitkäaikaista tyttöystävää hänellä tuskin on ikinä ollut. Jimmy osaa olla todella töykeä sellaisia ihmisiä kohtaan joista hän ei pidä, mutta myöskin käyttää hyväkseen hurmaustaitojaan tavoitellessaan omaa etuaan.

Löytyy karkean suojakuoren alta herkempikin, se mukava ja aito Jimmy, joka kumminkin pääsee vain aivan liian harvoin esille. Todellisuudessa mies on vain sitoutumiskammoinen, satutetuksi tulemista pelkäävä ihminen - jos on tarpeeksi kova, ei voi sattua. Tai niin Jimmy ainakin kuvittelee...

© Kenston's Equestrian Estate - virtuaalitalli - a sim-game stable