linkkimerkki Etusivu
linkkimerkki Omat hevoset
linkkimerkki Yksityishevoset
linkkimerkki Tallin esittely
linkkimerkki Henkilökunta
linkkimerkki Kuvagalleria
linkkimerkki Tarinat

linkkimerkki Vieraskirja
linkkimerkki Foorumi
linkkimerkki Sähköposti

linkkimerkki Neřestný BK

joulukuva
Rotu: Kinskynhevonen Sukupuoli: Tamma Rek. nro. VH12-243-????
Syntynyt: 25.08.2010 (7v.)* Väri: Ruunikko Korkeus: 166 cm
Painotus: Yleis/koulu Koulutustaso: Intermediaire I, re 120cm, me 80cm
Saavutukset: 1 x KM, 1 x EM
Kavattaja: Dominik Bobak Omistaja: Kenston Synnyinmaa: UK lippu

*Ikääntyminen täysin omistajan (murre, VRL-2324) mielivallan alainen

Neřestný BK, tuttavallisemmin Nera on kaikkea muuta, kuin mitä nimensä (suom. ilkeä, säälimätön) antaa odottaa. Nera on mukava hoitaa, iloinen, rohkea ja miellyttävä ratsailta ja kilpailuissakin se näyttää useimmiten vain parhaat puolensa. Tässä tapauksessa ei siis nimi tammaa todellakaan pahenna.

Nera on mielettömän ihana hoitaa! Se vastaa hellyyden osoituksiin höristen korvat hörössä ja sitä kiinnostaa hirvittävästi, mitä kaikkea sen kimpussa puuhaillaan. Silloin tällöin Neran kiinnostuminen ihan kaikesta käy hoitajan hermoille, mutta hyvällä huumorilla päivä ei mene pilalle koskaan. Tamma antaa nätisti harjata ja puunata kaikkialta, mutta kavioiden putsaaminen ei ole mikään lempiaktiviteetti. Näppärä hoitaja hoitaa kuitenkin homman sievästi ilman turhia kiukkuamisia.

Ratsailta Nera on, kuten jo mainittukin, miellyttävä, iloinen ja rohkea. Usein tuntuu, kuin ratsastushetki olisi Neralle päivän paras hetki. Kouluratsastuksessa Nera on kuuliainen ja miellyttämishaluinen, eikä niskasta myötäämiseen mene tämän tytön kanssa montaa minuuttia. Neralla on kauniit ja valloittavat, joskin ravissa hieman pompottavat, liikkeet kaikissa askellajeissa. Tamman käyntikin on komeaa katsottavaa!

Esteillä huomaa Neran perineen osansa rohkeudesta isältään. Tamma ei pelkää turhia votkotuksia, mutta joskus se hyppää sellaisistakin paikoista, joista varmimmatkin selväpäiset hevoset kieltäisivät: liian läheltä, liian kaukaa, liian vinosta… Ratsastajan täytyy olla koko ajan valppaana, sillä hyppy oudosta paikasta pudottaa helposti, vaikkei Nera niin tarkoitakaan. Nera vain tahtoo hypätä, sillä sitähän ratsastajan tahtoo. Neralla riittää pomppua korkeisiinkin luokkiin ja rohkeutta ei puutu. Neralla kuitenkin kasvaa laukka helposti liian suureksi, jolloin hypyistä tulee hutiloituja ja puomit voivat kolahdella.

Maastossa Nera ei tykkää tehdä mitään väkinäistä, vaan se nauttii eniten joko kiitolaukasta pitkin maita ja mantuja tai sitten rauhallisesta kävelystä pienillä metsäpoluilla. Nera on suhteellisen autovarma ja vahingon sattuessa se osaa kyllä yksinkin kotiin. Nera luottaa ratsastajaansa, kai se sieltä perässä tulee kun pääsee…

Kilpailuissa tamman kanssa ei tarvitse jännittää koskaan. Nera suorittaa varmasti ja taitavasti, kunhan ratsastajakin tekee saman. Kilpailupaikan tunnelma saa Neran nostamaan jalkojaan entistä ylemmäs ja näyttävämmin, ja täytyyhän niille oreillekin vähän höristä, mutta suorittaessaan rataa Nera ei koskaan hairahdu.

linkkimerkkiSukutiedot linkkimerkki

Neřestný BK
s. 25.08.2010, tamma
Kinskynhevonen, ruunikko, 170cm
Int I / 120cm

i. Áďa
» s. 16.08.2008, ori
» Kinskynhevonen, ruunikko, 168cm
» Vaativa B / 110cm
ii. Bedříšek evm
» s. 2006, k.2010
» kinsky, rautias, 169cm
» IntII / 100cm
ie. Marcelka evm
» s. 2006
» kinsky, musta, 162cm
» HeA / 150cm
e. Nela
» Syntynyt 20.04.2008
» Kinskynhevonen, voikko, 164cm
» Int II / 100cm
ei. Janoušek evm
» s. 2007,
» Kinsky, rautias, 170cm
» Int I / 100cm
ee. Petruša evm
» s. 2005
» Kinsky, voikko, 165cm
» GP / 90 cm

linkkimerkkiNäyttelymenestys linkkimerkki

PKK 14.04.2013 - Hiittisuora - KM, EM (Tunnelma)
"Upea, tunnelmallinen pääkuva, johon on tuotu hienosti yksityiskohtia ja joulun tunnelmaa. Kolmiulotteisuuden tuntu on tuotu mahtavasti esille, mutta hevosen pää on itsessään kuin pieni yksityiskohta taustalla, ei koko kuvan pääaihe. Taustaan on panostettu ja käytetty aikaa. Lamppujen valot ovat hauska yksityiskohta, jotka tekevät kuvasta elävän ja realistisen. Hevonen on upean värinen!"
-Kuroibaka

© Kenston's Equestrian Estate - virtuaalitalli - virtuaalihevonen - a sim-game stable