linkkimerkki Etusivu
linkkimerkki Omat hevoset
linkkimerkki Yksityishevoset
linkkimerkki Tallin esittely
linkkimerkki Henkilökunta
linkkimerkki Kuvagalleria
linkkimerkki Tarinat

linkkimerkki Vieraskirja
linkkimerkki Foorumi
linkkimerkki Sähköposti

linkkimerkki Maminka

rakennekuva
Rotu: Kinskynhevonen Sukupuoli: Tamma Rek. nro.
Syntynyt: 03.04.2009 (10v.)* Väri: Voikko Korkeus: 165 cm
Painotus: Kouluratsastus Koulutustaso: Int I, 110 cm
Arvonimet: Ei vielä arvonimiä, mutta tavoitteet korkealla!
Kasvattaja: Tomasz Koření Omistaja: Kenston Synnyinmaa: Tšekki lippu

Päiväkirja
*Ikääntyminen täysin omistajan (murre, VRL-2324) mielivallan alainen

Inka osaa todellakin käyttää ääntään ja vaatia itselleen milloin mitäkin. Ruoka-aikaan se möykkää kuin pälpättävä ihmisteinilauma, ja oreille se kujertelee haassa kuin hullaantunut varpunen. Ratsuna, varsinkin koulupuolella tämä prinsessa on kyllä ehdottomasti oppivainen, reipas ja todella älykäs hevonen. Inkan kanssa on ilo touhuta, vaikka välillä sen temput harmittavatkin.

Hoidettaessa tamman luonne on kovin kipakka. Se lyö etujalkaansa tiukasti maahan, jos hoitaja on lepsu ja sen sallii. Samoin se kiukuttelee näyttämällä hohtavaa purukalustoaan tilaisuuden saadessaan. Hoitajan onkin alusta asti sanottava tiukasti ei ja pidettävä jatkuvasti hevosen mielessä, että täällä pätevät ihmisten säännöt. Huomatessaan hoitajansa luotettavan itsevarmaksi ja osaavaksi, rentoutuu Inkakin käsiteltäväksi ja on loppujen lopuksi todella miellyttävä ja rauhallinen hoidettava.

Kavioiden kanssa saattaa ongelmia ilmetä kokeneellakin käsittelijällä. Tämän tamman tapauksessa ei auta kuin vain nojata tiukasti hevosen kylkeen ja nostaa se jalka ylös ilman kyselyitä, lempeä pyyntö kun ei koskaan tehoa. Isäntä kyllästyi kerran siihen jatkuvaan nykimiseen ja lätkäisi Inkan koiven nurin käännetyn sangon päälle puhdistamisen ajaksi, mutta sitä tapaa ei voi suositella muille. Vaarana olisi että hevonen potkaisee sangon rikki. Ei auta kuin puristaa kavio vaikka polviensa väliin ja kestää nykiminen kunnialla. Inka ei taida itsekään tietää, mitä mieltä se olisi satulasta ja suitsista. Välillä varustus käy kuin itsestään: voi vain nostaa satulan selkään ja hivuttaa suitset päähän. Joskus taas niinkin yksinkertaisesta asiasta nousee meteli. Tamma pullistelee niin, että vyö on pakko kiristä selästä, ja luimii niin rumasti, ettei siinä kukaan mielellään hammaslomaa lähtisi kutittelemaan. Jonkun se suitsinta on silti tehtävä, eikä keneltäkään ole ainakaan vielä sormia putoillut.

Heti lämmittelystä alkaen Inka suhtautuu ratsuntyöhönsä intohimoisen omistautuneesti. Se tekee juuri eikä melkein niin kuin ratsastaja käskee, ja kanavoi kipakan luonteensa enimmäkseen tehtäviinsä eikä kiukutteluun. Silti ratsastajan on oltava kokenut, eikä vain siksi, että kyseessä on suuri ja vahva hevonen, vaan myös siksi, että Inka suhtautuu erittäin epäluuloisesti velttoon tai epävarmaan ratsastajaan. Varsinaisen koulutreenin alkaessa hevonen ottaa positiivisesti vastaan kaikki haasteet ja yrittää parhaansa aivan pakottamatta. Jos se sattuu joskus epäonnistumaan ja joutuu yrittämään uudelleen, se harmistuu. Muutaman hiomisen jälkeen koko hevonen on kiukkuinen kuin ampiainen, ja vaikka se edelleen yrittää kaikkensa, se kostaa ratastajan pienimmätkin virheet pysähtymällä kuin seinään tai ampaisemalla ykskaks raketin vauhdilla eteenpäin. Vaikka Inka onkin oppivainen ja hyvä hevonen, toistoja ei siis kannata tehdä liikaa, koska hevonen ei kestä paikallaan junnaamisen ahdistavaa tunnetta.

Melkein metri ylittyy rataesteinäkin. Yhdeksänkymmentä senttimetriä on kova suoritus hevoselta, jota ei vain kiinnosta mikään päätön pomppiminen. Se menee kyllä, kun ratsastaja käskee, mutta koko suoritus näyttää vastentahtoiselta. Tuntuu kuin tamma toimisi vain puolella teholla. Hyppyä saisi varmasti hiottua vielä jonkin verran, mutta ketään ei huvita tehdä sitä, koska hevonen suhtautuu niin uneliaasti kaikkiin apuihin. Maastovarmuudesta on turha puhuakaan. Inka ei varsinaisesti pelkää mitään, mutta sen hermot eivät riitä kovin pitkille reissuille. Nopeatahtinen eteneminen sopii varmajalkaiselle hevoselle hyvin, mutta hidas sunnuntaiköpöttely taitaisi loppua lyhyeen, kun tämä tyttö painaisi häntä liehuen kotia kohti porkkanat mielessään. hmm

Inka on niin ylitsevuotavan itsevarma ratsu, että kisapaikan häly ja uudet hajut eivät sitä jaksa juurikaan jännittää. Se on kiinnostunut ja katselee uteliaana ympärilleen kaiken aikaa, mutta loistavaa suoritusta minkäänlainen jännitys ei estä. Hevonen tietää osaavansa, eikä edes epävarma ratsastaja tarkoita automaattisesti huonoa suoritusta. Kultainen tamma tekee niin kuin selkeästi käsketään, ja se siitä. Ei kilpaileminen niin kummallista ole.

linkkimerkkiSukutiedot linkkimerkki

Maminka
s. 03.04.2009, tamma
Kinskynhevonen, voikko, 165cm
Intermediaire I / 110cm

i. Místo evm
» s. 2006
» kinsky, voikko, 170cm
» VaA / 130 cm
ii. Umělá Hmota evm
» s. 2004, k. 2007
» kinsky, rautias, 161 cm
ie. Metoda evm
» s. 2004, k. 2008
» kinsky, voikko, 165 cm
e. Každý evm
» s. 2007, k. 2011
» kinsky, rautias, 170 cm
» GP / 90 cm
ei. Rozzuřit SE evm
» s. 2005, k. 2008
» kinsky, voikko, 159 cm
ee. Kočka evm
» s. 2003, k. 2007
» kinsky, rautias, 166 cm

© Kenston's Equestrian Estate - virtuaalitalli - virtuaalihevonen - a sim-game stable