Ivory L'aquila Sunrise

ratsastuslinet © murre, ratsastusline väritys © nica

Perustiedot

Nimi: Ivory L'aquila Sunrise Rotu: FWB
Sukupuoli: Ori Säkäkorkeus: 164cm
Syntymäaika, ikä: 11.6.2014 (3v.) Väri: Musta
Painotus: Yleispainoitus Rekisterinumero: VH14-031-0596
Koulutustaso: VaB, 160cm
Omistaja: Kaneli, VRL-10410 Kasvattaja: Ivory Stables

Luonnekuvaus

Ivory L'aquila Sunrise, tutuimmille Rippe, osaa olla välillä todella hankala ori, jonka kanssa tulee pakostakin muutama harmaa hius. Rippe on selvästi tullut isäänsä, sillä aivan selviä, samanlaisia luonteenpiirteitä löytyy muutamassakin asiassa. Ori osaa olla tuttujen kanssa melkoinen herrasmies ja siitä saakin oikein oivan kaverin, mutta ventovieraiden kanssa se ei aluksi tule toimeen ollenkaan. Sen mielestä vieraiden kohtaamiseen on tasan yksi vaihtoehto - perääntyminen. Muuten kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta tuttujen ihmisten kanssa ja Rippe jopa nauttii harjauksesta ja paijauksesta.

Ratsastaessa Rippe on todella energinen hunsvotti, jolla lähtee hyvinkin herkästi homma lapasesta. Ori tarvitsee varman ja päättäväisen ratsastajan, joka takoo hevosen päähän järkeä ja käytöstapoja. Oikean ratsastajan kanssa jarrut toimivat ja orista kuoriutuukin oiken kelpo ratsu, joka osaa ja taitaa! Orilla on näyttävät ja lennokkaat askeleet koulukiemuroihin, mutta esteet ovat enemmäkin sen juttu. Sille riittää pelkästään se, että esteitä löytyy hänen näköpiiristään. Nämä jumalaiset rakennelmat saavat orin hyppimään pois peliverkkareistaan, joten päättäväinen ratsastaja, joka osaa hillitä oria, on kaiken alku ja juuri. Rippe osaa oikean ratsastajan kanssa keskittyä yllättävän hyvin radan ratsastamaiseen ja se osaakin itse hahmotella juuri oikeat ponnistukohdat.

Ripen kanssa en suosittele lähtemään maastoon yksin - ei sillä, että se pelkäisi, mutta ori sattuu vain olemaan niin täynnä energiaa ja virtaa ettei sitä koskaan tiedä mihin se päättää sännätä. Kaverin kanssa se on kuitenkin huomattavasti rauhallisempi ja osaa nauttia edes silloin tällöin maisemista ja maastoista. Laukkapätkillä ei hevoselta puutu energiaa ja menohaluja ja se saattaakin välillä olla hyvinkin hankala hallita. Kyllä se viimeistään kuitenkin tallipihalla pysähtyy. By mibula

Sukutaulu

i. VIR MVA Ch Tropical Teatime Solo YLA2, KTK-II ii. Chapman ERJ-I iii. Extremity
iie. Bonehead
ie. Lemongrass Froster ERJ-I, YLA2 iei. Grassbomber
iee. Bittersweet Desire
e. Ivory Caffeina ei. Frosted Freedom Kadonnut eii. Flaxen Eclipse
eie. Got No Investor
ee. Domarie eei. Millenium
eee. Tango

Sukuselvitys tulee tähän...

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Omistaja
00.00.00 o/t. varsan nimi vanhemman nimi omistaja

Kilpailut

Muut kisat Näyttelyt
00.00.00 // paikka // luokka // tulos
00.00.00 // paikka // luokka // tulos
00.00.00 // paikka // luokka // tulos
00.00.00 // paikka // luokka // tulos
00.00.00 // paikka // luokka // tulos
00.00.00 // paikka // luokka // tulos
01.12.2014 // Järnbyn yksityistalli // tuom. Anne // KP
09.11.2014 // Hirttivaara // tuom. Elisa // KP
24.10.2014 // Vecno Stud // tuom. Latu // KP

PKK-näyttelyt

Valmennukset

Päiväkirja (kirjoittajana: Kaneli)

En taaskaan saanut nauttia rauhallisesta valokuvaushetkestä, kun... Samppa syntyi keskellä päivää sen emän, Kaffen, laiduntaessa muiden tammojen kanssa. Kaffen laskettu aika olisi ollut vasta noin viikon päästä eikä tamma ollut osoittanut minkäänlaisia merkkejä varsan syntymisestä. Tämän takia olin vielä laskenut tamman tutun ja turvallisen lauman joukkoon. Huomasin asian vasta, kun havaitsin, että kello neljän maissa kaikki muut hevoset olivat joko juomassa vesipaikalla tai aidan vieressä odottamassa sisäänpääsyä, mutta yksi tamma puuttui joukosta. Alitin sähköaidan ja lähdin kävelemään ympäri laidunta. Kaffea ei aluksi meinannut näkyä, kunnes päädyin pienen metsikön laitaan. Metsän laidalta saatoin nähdä tamman olevan noin kymmenen metrin päässä minusta ja kamerastani. Kaffen ollessa jo kokenut siitostamma, niin se pärjäsi tuttuun tapaan hyvin synnytyksessä. En viitsinyt mennä häiritsemään sitä, joten olin hiljaa ja seurailin tapahtumia sivumpana. Hetken ponnistelujen jälkeen syntyi maailmaan meidän pikku Samppa! Pieni, musta orivarsa, jolla on hauska päämerkki.

Päiväkirja (kirjoittajana: Kaneli)

Ripen kanssa aika on kulunut todella hyvin, ori on kasvanut ja komistunut todella paljon. Lihakset ovat kehittyneet monipuolisen ratsastuksen seurauksena ja pian orin kisaurakin pitäisi aloittaa, kun vaadittavat kisataidot ovat sillä tasolla. Tänään ratsastin Ripellä sumuisessa maastossa, hieman sen jälkeen, kun olin saanut koko tallin tehtyä työntekijöiden kanssa. Siskoni tuli mukaan yhdellä ponioreista ja saimme vain nauttia hienosta syksyisestä säästä. Ilman sadetta vieläpä.

Kuvagalleria


Tänä hevonen on virtuaalihevonen, eivätkä sen tiedot liity mitenkään irl-elämään.