Cloudy Mapples

kuvat © kuvaaja

Perustiedot

Nimi: Cloudy Mapples Rotu: FWB
Sukupuoli: Ori Säkäkorkeus: 165cm
Syntymäaika, ikä: 19.01.2012, 10v. Väri: Voikko
Painotus: Esteratsastus Rekisterinumero: VH13-031-0116
Koulutustaso: 160cm, HeA
Omistaja: Kaneli, VRL-10410 Kasvattaja: Marjahukan talli

Luonnekuvaus

Luonne tulee tähän...

Sukutaulu

i. Cloudy Streets L.A. ii. Brildight Shalder iii. Nholgre's Bildris
iie. Beligriss
ie. Non Nuhuries iei. Hudertus IV
iee. Non Jubilee
e. Lilbys Noubrise ei. Ghordigos eii. Broosholic Nebres
eie. Buttercupnup
ee. Liberlity Nubib eei. Cebrestico
eee. Redesteque

i. Cloudy Streets L.A. on voikko suomalainen puoliveri ori, säkäkorkeus 171cm. Lahja Amnustin kasvattama ja omistama Cody on omistajansa mukaan reipas tempoinen ori, jolla riittää haluja esteiden ylittämiseen maastoista riippumatta. Erikoisen värinen varsa on perinyt värigeeninsä ilmeisesti isovanhemmiltaan, joka oli suuri yllätys varsaa odotellessa. Cody pidettiin kasvattajallaan juurikin erikoisen värin takia. Ori osoittautui odotettua haastavammaksi ja kilpailu-uransa ori starttasi vasta reilusti yli viisi vuotiaana pienissä esteluokissa. Oriin säpsäkkä luonne tuotti aluksi paljon takapakkia, mutta valmentajan vaihtamisella ja aktiivisella treenillä ori saatiin kisakentille uudelleen muutaman vuoden jälkeen. Ori nousi nopeasti pienistä luokista suuriin luokkiin ja tavoitteena ollut 160cm luokat olivat viimein heidän tasonsa. Aktiivisesti kilpaillut Cody on sijoittunut vaihtuvasti ja kesäkaudet tuntuvat olevan oriin ehdotonta kultahetkeä. Ori on kantakirjattu II palkinnolla ja saanut erikoismaininnan hyvistä askelistaan. Siitokseen Cody siirtyi virallisesti vasta kisauransa loppupuolella. Varsoja oriilla on kaikkiaan reilu kaksikymmentä, joista monet ovat jatkaneet esteiden parissa, mutta vain kahden varsan tiedetään kantavan samaa voikkoa väriä kuin isänsä.

ii. Brildight Shalder on punaruunikko suomalainen puoliveri ori, säkäkorkeus 167cm. Hurskamäen tallin kasvatti, joka myytiin pian vieroituksen jälkeen J. Jääskeläiselle, nuorelle miehen alulle, jota oltiin lupailtu tulevaksi tähtiesteratsastajaksi. Samia kuvaillaan luonteeltaan varmaksi ja osaavaksi hyppääjäksi, joka pyrkii miellyttämään ratsastajaansa. Kilpailu-uransa perustaa Sami on tehnyt kouluratsastuksenkin parissa helpon B:n tasolla, jossa oriilta löytyy muutama sijoitus. Päälajina ori kumminkin kilpaili esteitä 140cm tasolla. Sami pääsi kisaamaan estekilpailuita ulkomaita myöten ja astui kisamatkoillaan myös mm. Ruotsissa puoliveri tammoja satunnaisesti. Kotimaassaan ori kerkesi astua kuusi tammaa ennen onnettomuutta, jonka seurauksena ori jouduttiin ruunaamaan ja kilpailu-uran tyssäsi siihen vakavien jalkavaivojen takia. Sami jäi siis eläkkeelle jo 14vuotiaana ja ruuna lopetettiin kolme vuotta myöhemmin ähkyn takia.

iii. Nholgre's Bildris on rautias suomalainen puoliveri ori, säkäkorkeus 167cm. Tämä rautias ori on kantakirjattu I palkinnolla ja kilpailu-uraansa ori on luonut estepainotteisesti 140cm tasoisissa luokissa. Startteja ori on tehnyt myös muutamia kouluratsastuksen parissa, helpon A:n tasolla, josta oriilta löytyy muutamia sijoituksia. Suvusta poiketen oriilla myös muutamia startteja kür luokissa helpossa B:ssä. Siitoksessa aktiivisesti ollut Bildris on jättänyt jälkeensä useita kymmeniä jälkeläisiä ja astutunut myös mm. Ruotsissa puoliveri tammoja.

iie. Beligriss on voikko ruotsalainen puoliveri tamma, säkäkorkeus 164cm. Hogruss stallin kasvattama Bell on yksi harvoista siittolansa voikoista varsoista, vaikka siittola on harjoittanut toimintaansa jo kolme vuosikymmentä. Bell kasvoi ja valmentautui Ruotsissa 6vuotiaaksi asti, jonka jälkeen tamma myytiin Suomeen. Suomessa tamma pääsi tunnetulle Hurskamäen tallille, joka tunnettuun laadukkaista puoliveri kasvateistaan ja hyvä tasoista kisahevosistaan. Bell oli siittolan uusi ylpeiden aihe, olihan talliin tuotu ulkomaalaista verta, jonka isänä oli tunnettu ruotsalainen puoliveri ori B.V. Stehlgrass. Bell kilpaili estepainotteisesti jopa 150cm tasoissa luokissa, mutta toimi pääosin siitoshevosena sukuaan jatkamassa. Varsoja tammalta tiedetään jääneen toistakymmentä. Tamma menehtyi vanhuuteen 25 vuoden iässä talvella.

ie. Non Nuhuries on punarautias suomalainen puoliveri tamma, säkäkorkeus 162cm. Noora Nuuksion kasvattama Nuhuries on hieman tuntemattomampaa sukua edustava tamma, jonka suvusta ei löydy tunnettuja nimiä. Nuhuries on sukunsa tapaan paljon kilpailukenttiä kiertänyt, mutta sangen vähän siitoksessa mukana ollut puoliverinen. Luonteeltaan Nuhurieksen kerrotaan olevan haastava ratsastettava, jonka kanssa ei pärjää ilman kunnon hevosmien taitoja, edes tallissa. Esteillä kumminkin loistanut tamma kilpaili 160cm tasolla aktiivisesti. Tamma kantakirjattiin III palkinnolla ja sittemmin siirtyi siitokseen. Varsoja tammalta jäi jälkeen vain viisi, yhden menehdyttyä synnytyksessä.

iei. Hudertus IV on ruunikko suomalainen puoliveri ori, säkäkorkeus 165cm. Hubertun on ykistyistallissa sattuneen vahingon tulos. Tallin ainut ori (fwb Hilgriss, kimo, 167cm.) oli päässyt laitumeltaan karkuun ja oli vahingossa päässyt astumaan Damanamien tamman (fwb, rt, 161cm.). Tapahtuma huomattiin kun Hilgrissin omistaja etsi oriaan ja löysi sen tamman laitumelta. Vahinko oli tapahtunut, mutta tamman omistaja päätti pitää varsan, jos sellainen tulisi. Hubertus oli tämän karkuretken tulos. Hubertusta on kumminkin kehuttu hyväluonteiseksi oriiksi ja erittäin helpoksi hevoseksi vaikka onkin ori. Kilpailuissa ori on tehnyt este- ja yleispainotteisena uraansa 130cm tasolla esteillä ja koulussa helpossa A:ssa. Oria käytettiin siitokseen kolmeen kertaan.

iee. Non Jubilee on tummanrautias suomalainen puoliveri tamma, säkäkorkeus 160cm. Noora Nuuksion myöskin kasvattama tamma, joka myytiin harrastekäyttöön vieroituksen jälkeen. Kilpailuissa tamma on kumminkin päässyt kiertämään nuoren ratsastajansa kanssa. Tammalla kehutaan olevan varmin luonne kaikista ja tamma kantoi mielellään pieniäkin ratsastajiaan ylpeydellä. Nuoren ratsastajansa kanssa tamma pääsi ratsastajan kasvaessa kokoajan suurempiin luokkiin ja suurin luokka missä tamma pääsi starttaamaan oli 120cm. Koulukilpailuissa tamma on startannut helpon B:n tasolla. Tamman vanhetessa päätetiin tammasta teetättää kolme varsaa, joista yksi oli tamma, kaksi oria, joista toinen ruunattiin nuorena.

e. Lilbys Noubrise on rautias suomalainen puoliveri tamma, säkäkorkeus 164cm. Noonana tunnettu kaunis rautias tamma on Lilli Huurosen kasvattama tamma. Noonaa on kehuttu hyvä luonteiseksi, joka periyttää hyvän luonteen lisäksi hyviä estelahjoja jälkeläisilleen. Noona itse on kilpaillut ulkomaita myöten 150cm tasolla, josta ruusukkeita onkin esitettäväksi monille. Kantakirjaan tamma haki ensimmäisellä kerralla turhan aikaisin, eikä hyväksyntää tullut, mutta toisella yrittämällä tamma kirjattin III palkinnolle. Hyvänä mammana monille toiminut tamma siirtyi jalostuskäyttöön kilpailu-uransa huipulla, josta tammalla onkin näyttönä hyvinä jälkeläisinä kymmenen puoliveri varsaa ja kaksi ratsuponi varsaa. Moni jälkeläisistä on päässyt suurille estekentille kisaamaan ja muutama myös kenttäradoille. Tamma menehtyi vanhuuteen 21vuoden iässä.

ei. Ghordigos on musta suomalainen puoliveri ori, säkäkorkeus 168cm. Hyvä ja tiviisrakenteinen Gordigos on luonteeltaan kuvattu sagen orimaiseksi ja toheltajaksi, joka ei aina tarpeentullen jaksa keskittyä suoritukseensa. Kilpailu-urallaan paljon estekilpailuita kiertänyt ori on kisannut 160cm tasolla kohtalaisella menestyksellä. Oriin kohellus tuntui olevan viimeinen tikki tuolloiselle omistajalle ja vei oriin kumminkin kantakirja tilaisuuteen ennen myyntipäätöksen tekemistä. Ori palkittiin I palkinnolla ja tästä syystäkin ori sai jäädä. Hyvästä suvusta periytyvä ori siirtyi paremman valmentajan piiriin ja muutaman hyvän sijoituksen jälkeen ori siirtyi siitoskäyttöön. Useita upeita kasvatteja jälkeensä jättänyt ori menehtyi onnettomuudessa 17vuoden iässä.

eii. Broosholic Nebres on tummanruunikko suomalainen puoliveri ori, säkäkorkeus 169cm. Ruotsalaista sukujuurta edustava Nedres saapui suomeen emänsä olevana vielä kantavana. Varsa syntyi vajaa puoli vuotta myöhemmin nykyisellekin omistajalleen Benjamille. Ori oli yllätys uudelle omistajalleen, mutta ori päätettiin pitää vaikeuksista huolimatta. Luonteeltaan ori koetteli omistajaansa monesti hiekan säpsäkällä luonteellaan ja orimaisilla eleillään. Kilpailukentillä ori kumminkin osoitti korvaamattomuutensa etenkin kenttäpainotteisenä, jossa se kisasi helpossa A:ssa, rataesteet 150cm ja maastoesteet 110cm tasolla. Luonteestaan huolimatta ori sijoittui usein ja pääsi muutaman tamman astumaan ennen ruunausta. Ruunauksen jälkeen kilpailu-ura tuntui lähtevän aivan uuteen nousuun ja nimestä tuli halutumpi nykypuoliveri jalostukseen.

eie. Buttercupnup on voikko suomalainen puoliveri tamma, säkäkorkeus 165cm. Nappi oli luonteeltaan rauhallinen ja kiltti tamma hyvästä suvusta. Tamma teki muutamia hyviä startteja esteillä noin metrin korkeudella. Tamma kantakirjattiin III palkinnolla ja tämän jälkeen tamma siirtyi pelkästään siitoskäyttöön sekä pienimuotoiseen harrastekäyttöön kotikisoihin nuorille ratsastajille hyvän luonteensakin takia. Useita upeita jälkeläisiä jälkeensä jättänyt Nappi tunnetaan hyvin etenkin fwb jalostuksessa. Tamma menehtyi ähkyyn 19vuotiaana.

ee. Liberlity Nubib on kimo suomalainen puoliveri tamma, säkäkorkeus 170cm. Suuri valkoinen oli Nubibin tunnettu kisanimi kisakentille saapuessaan. Erinomainen estelahjakkuus pieneltä puoliveri kasvattajalta. Luonteeltaan tamma oli sähäkkä ja reipas, mutta oikeanlaisen kisaajaan löydettyään tamma suorastaan loisti estekentillä. Tamma kilpaili hyvin aktiivisesti 160cm luokissa Suomessa. Jalostuksessa hyvin harvoin nähty tamma jäti jälkeensä vain kolme varsaa, yhden tamman ja kaksi oria, joista kaikki ovat päässeet kisaurallaan pitkälle ja jalostuskäyttöön. Tamma menehtyi 16 vuotiaana kilpailumatkalla sattuneessa onnettomuudessa.

eei. Cebrestico on rautias suomalainen puoliveri ori, säkäkorkeus 172cm. Kahvina tunnettu ori, joka tunnettiin myös sen sangen lauhkeasta ja ruunamaisesta luonteestaan kilpailutallillaan Johroisella. Kahvi on osoittautunut hyväksi ja tasaiseksi kilparatsuksi, vaikka oriin suuri koko monia hirvittikin. Startteja oriilla on suurimmaksi osakis 150cm tasolla sekä muutamia koulustartteja helpossa B:ssä. Ruunaukseen ei nähty syytä oriin hyvän luonteenkin takia ja oria käytettiin kahteen kertaan jalostukseen. Vihreille laitumille ori siirtyi kunnioitettavassa 26vuoden iässä.

eee. Redesteque on tummanruunikko suomalainen puoliveri tamma, säkäkorkeus 168cm. Johroisen kisa-ja siitostallin kasvatti, joka oli pitkän hyvän suunnittelun tulos. Tamman isänä on upea trakehner ori Groljoss, josta haluttiin astutus Redestequen emälle Dimmalle (fwb, Himmeling D). Varsa oli odotettu ja varsalle varattiin tallin paras valmentaja jo ennen syntymää. Tamma osoittautui kaiken odotuksen arvoiseksi, sievä tamma joka osasi olla sangen hempeä luonteinen tarha- ja tallikäyttäytymiseltään, mutta ratsastaessa sangen vauhdikkaaksi ja hätäiseksi ratsuksi. Valmennus vei aikaa, mutta se tuotti tulosta ja tamma pääsi starttaamaan esteillä 140cm luokissa. Upealla kisamenestys näkyi heti ja tammaa käytettiinkin kisakausien välissä sopivan oriin löytyessä siitokseen. Varsoja tamma kerkesi jättää jälkeensä kahdeksen ennen kotitapahturmaa, joka siirti tamman eläkkeelle pysyvästi ja kevyeeseen harrastekäyttöön.

Sukuselvitys by Sylttis

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa emä Omistaja
10.01.2014 t. Delicate Clarisse Cathael Lisa felissa, VRL-04000
06.02.2014 t. Passionsblume Lemorlaye Pitaya Liia, VRL-11284

Kilpailut

Estekilpailut
ERJ-kisoista 47 sijoitusta
22.05.2012 ERJ Jadessa Warmbloods - 130cm - 5/43
23.07.2012 ERJ Rosenheim - 150cm - 6/40
26.07.2012 ERJ Rosenheim - 150cm - 1/50
27.07.2012 ERJ Kalevantuli - 90cm - 5/50
06.08.2012 ERJ Hiprakka - 100cm - 1/40
30.08.2012 ERJ Taavilan Suomenhevoset - 110cm - 3/50
08.02.2013 ERJ Nonshein - 160cm - 3/30
10.02.2013 ERJ Nonshein - 160cm - 5/30
12.02.2013 ERJ Nonshein - 160cm - 5/30
16.02.2013 ERJ Nonshein - 160cm - 1/30
17.02.2013 ERJ Kindergarten - 160cm - 5/40
19.02.2013 ERJ Bogart & Britanov - 160cm - 5/30
19.02.2013 ERJ Kindergarten - 160cm - 2/40
21.02.2013 ERJ Nonshein - 160cm - 2/30
25.02.2013 ERJ Bogart & Britanov - 160cm - 1/30
26.02.2013 ERJ Bogart & Britanov - 160cm - 1/30
31.01.2013 ERJ Cup Dark Side Trakehners - 160cm - 1/218
26.02.2013 ERJ London Trakehners - 150cm - 6/50
03.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
04.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
05.03.2013 ERJ London Trakehners - 160cm - 7/50
07.03.2013 ERJ London Trakehners - 150cm - 4/50
07.03.2013 ERJ London Trakehners - 160cm - 1/50
07.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 160cm - 2/30
08.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
13.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
14.03.2013 ERJ London Trakehners - 150cm - 4/50
15.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 160cm - 1/30
16.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 150cm - 4/30
18.03.2013 ERJ Kilpatalli Butterfly - 160cm - 4/50
20.03.2013 ERJ London Trakehners - 160cm - 5/50
20.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 160cm - 5/30
22.03.2013 ERJ Takkura - 150cm - 4/30
22.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 160cm - 2/30
23.03.2013 ERJ London Trakehners - 150cm - 7/50
24.03.2013 ERJ London Trakehners - 160cm - 2/50
25.03.2013 ERJ London Trakehners - 160cm - 6/50
25.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
26.03.2013 ERJ London Trakehners - 150cm - 4/50
26.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 150cm - 4/30
28.03.2013 ERJ Takkura - 160cm - 3/30
30.03.2013 ERJ Dark Side Trakehners - 160cm - 5/30
01.04.2013 ERJ London Trakehners - 150cm - 5/50
03.04.2013 ERJ Takkura - 160cm - 2/30
31.12.2013 ERJ-Cup Dark Side Trakehners - 160cm - 8/120
02.03.2014 ERJ Silence Ponies - 160cm - 8/100
03.03.2014 ERJ Silence Ponies - 150cm - 7/100

Valmennukset

Päiväkirja (kirjoittajana: Kaneli)

Aikoinaan Sylttiksen maahantuoma ori. Mapple muutti meille, kun Sylttiksellä alkoi talliin tulla liian täyttä, joten tarjouduin ottamaan orin meille asumaan. Voikko ori omistaa hyvät käytöstavat, joten sitä on helppo käsitellä. Mapple omaa rauhalliset hermot maastossa ja räväkkyyttä estekentillä.

Kuvagalleria


Tänä hevonen on virtuaalihevonen, eivätkä sen tiedot liity mitenkään irl-elämään.